E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste öne çıkan kritik seviyeler---

Endekste öne çıkan kritik seviyeler

Endekste öne çıkan kritik seviyeler
21 Mayıs 2021 - 09:20 borsagundem.com

Anadolu Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende borsada hafif alıcılı pozitif başlangıç bekleniyor.

Global piyasalarda bu sabah, pozitif seyir izlenirken, Fed tutanaklarında, bazı üyelerin gelecek toplantılarda varlık alımlarını azaltmayı tartışmaya hazır olduklarının ortaya çıkmasının ardından önceki günü düşüşle kapatan ABD endeksleri dün teknoloji hisselerindeki yükselişin önderliğinde kayıplarını geri alarak %0,55-1,00 aralığında primle kapattı. Nasdaq’daki yükseliş %1,77 oldu.
Bu sabah vadeli işlemlerde yükseliş %0,25 civarında devam ediyor.

ABD’de haftalık işsizlik maaşı başvuruları, önceki aya göre 34 bin azalışla 452 binlik beklentilnin altında 444 bnin olarak gelirken Philadephia FED İmalat Endeksi 43 olan beklentinin oldukça altında 31,5 olarak gerçekleşirken hızlı toparlanma ve bu kapsamda erken bir sıkılaştırma olabileceğine yönelik kaygıları azaltması dünkü tepki alımlarında etkili oldu. ABD Hazine Bakanlığı, küresel asgari kurumlar vergisi oranının en az %15 olmasını önerdi. Bu oran, Amerikan şirketlerin yurt dışında elde ettikleri gelirlere uygulanması için daha önce ABD Başkanı Biden tarafından verilen ve yüksek olduğu değerlendirilen %21’lik teklifin altında ve Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Teşkilatı (OECD) bünyesinde daha önce değerlendirilen %12,5 seviyesine daha yakın.

Fed tutanakları sonrasında %1,69’a kadar çıkan 10 yıllık ABD faizleri dn %1,63’e kadar gerilerken ons altında yükseliş eğilimi devam etti. Dün 1880 doların üzerini gören ons altında bu sabah 1875 dolarda. 1860 üzerinde kaldığı sürece yükseliş eğiliminin devamı beklenebilir.

Yurtdışında bugün Mayıs ayı imalat ve hizmet PMI verileri ikinci çeyreğe ilişkin büyüme beklentileri açısından yakından izlenecek.

BioNTech'in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin, "Türkiye için Temmuz, Ağustos ve Eylül ayında 120 milyon dozu tamamlamak istiyoruz" dedi. Haziran ayında 30 mn dozun gelmesi bekleniyor.

ABD Hazinesi, 10.000 doların üzerindeki kripto para transferlerinin Milli Gelirler Dairesi'ne rapor edilmesi şartının getirildiğini açıkladı.

İsrail ile Hamas arasında Mısır’ın ara buluculuğunda varılan ateşkes yürülüğe girdi.

Türkiye 5 yıllık CDS’leri ise 403’de.

Borsada hafif alıcılı pozitif başlangıç bekliyoruz. 1440-1465 aralığını ve bu aralığın kırılımını gün içi seyir açısından takip edeceğiz. 1420 desteği üzerinde yükseliş eğiliminin devamını beklediğimizden stop-loss seviyesi olarak 1420 desteğini izlemeye devam ediyoruz.

USD/TL’de 8,30-8,50 aralığını takip etmeye devam ediyoruz. TL’de güçlenmenin devamı için 8,30 aşağı kırılmalı. Aksi halde 8,30-8,50 aralığının üst bandına doğru yükseliş eğilimi devam edebilir.

Şirketlerin açıklanan 2021 yılı ilk çeyrek kar zararları

 

Günün önemli şirket haberleri 21/05/2021

 

Lüks Kadife ve Kardemir sorusu

 

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)