E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste olumlu hava korunuyor---

Endekste olumlu hava korunuyor

Endekste olumlu hava korunuyor
03 Aralık 2021 - 09:11 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Powell’ın enflasyon konusunda ortaya koyduğu endişelerin ve açıklamaların ardından Fed’e ilişkin sıkılaşma endişeleri artış kaydederken, salgın kaynaklı gelişmeler de yakından takip ediliyor. Fitch, Türkiye’nin not görünümünü durağandan negatife çevirdi. TCMB’nin hamleleri ve kur cephesindeki seyir ön planda yer alırken, bugün açıklanacak kasım ayı TÜFE rakamının aylık bazda %3,0 oranında artış kaydetmesi öngörülüyor. (Gedik Yatırım: %2,85)

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 10:00 Türkiye – TÜFE/ÜFE Önem: Yüksek
• 16:30 ABD – Tarım Dışı İstihdam Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

ABD’de enflasyon konusunda ortaya konan endişeler Fed’in daha şahin bir tutum izleyeceği endişelerini artırırken, yeni varyant kaynaklı belirsizlik de risk iştahı ve piyasalarda dalgalı bir seyre
neden oluyor. Pozitif görünümün ve fiyatlamanın devam ettiği BIST100 Endeksi dün günü %1,22’lik yükselişle 1.880,06 puandan tamamladı. ABD borsaları akşam saatlerinde etkili olan alımlarla
günü yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri yataya yakın bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 13,48 – 13,50 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 13,63’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Hisse senedi piyasalarındaki genel olumlu hava korunuyor. Bu olumlu hava dün de endekste yeni bir zirve görülmesini sağladı. Böylece endeks ilk direnç bölgesi olarak izlediğimiz 1.875 – 1.900 bölgesine girmiş oldu. 1.900 üzerinde endekste yükselişlerin yeni bir ivme kazanabileceği göz önünde bulundurulmalı. Sektörel ve hisse bazlı ayrışmaların yoğun bir şekilde devam ettiği Borsa İstanbul’da her hisse özelinde ayrı bir strateji izlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bununla birlikte endekste ilk desteğimiz 1.857’de iken ana destek olarak takip ettiğimiz trend desteğimiz bugün için 1.840’ta bulunuyor. Buranın altına sarkılmadığı sürece geri çekilmelerin piyasa katılımcıları tarafından alım fırsatı olarak değerlendirilmeye devam edeceğini düşünüyoruz.

Günün önemli şirket haberleri 3/12/2021

 

Piyasalar yoğun veri gündemine odaklandı

 

Altın çıkarmanın maliyeti rekor seviyede

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)