E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste olumlu görünüm korunuyor---

Endekste olumlu görünüm korunuyor

Endekste olumlu görünüm korunuyor
07 Haziran 2021 - 08:22 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin hafif alıcılı bir seyirle güne başlaması bekleniyor,

BIST 100: Endeksin güne hafif alıcılı bir seyirle başlangıç yapmasını bekliyoruz. 1437’nin üzeri yükselişin 1445 ve 1460 dirençlerine doğru ivme kazanması için takip edilebilir. 1410 ara destek iken, endekste kısa vadeli görünüm olumlu olduğundan mevcut trade amaçlı pozisyonlar korunabilir…

TL Bonolar: TL verim eğrisi yatay bir seyir izliyor. Gösterge ve 10 yıllık tahvilde %19 bileşik faiz seviyesi destek olarak geçerli.

TL’deki volatilite nedeniyle yüksek seviyelerin korunmasını bekliyoruz. Hazine ihaleleri takip edilecek…

USD/TL: Tarihi zirve seviyesine doğru yönelen USD/TL, gelişmekte olan ülke kurlarına benzer hareketle geri çekildi. 8,65’in altında 8,58 destek konumunda iken, 8,77 tarihi zirve direnç olarak takip edilebilir…

EUR/USD: ABD’de tarım dışı istihdamı beklentilerin altında açıklanırken, parite yeniden 1,2150’nin üzerine tepki gösterdi. Paritenin bu seviye üzerinde kalması kısa vadeli görünümü ve 1,22 direncine yönelim açısından önemli. 1,21 ise ilk planda destek seviyesidir…

Günün Öne Çıkanları:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya gaz sahasındaki Amasra-1 kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni bir doğal gaz keşfi yapıldığını açıkladı..

Moody’s, Türkiye’nin kredi notu ve görünümüne ilişkin güncelleme yapmadı…

Hazine 4 yıl vadeli sabit kuponlu ve 10 yıl vadeli TÜFE’ye endeksli tahvillerin ihracını gerçekleştirecek…

Türkiye Sabit Kuponlu 4 Yıl Vadeli Tahvilin Yeniden İhracı

Türkiye 10 Yıl Vadeli TÜFEye Endeksli Tahvilin İlk İhracı

Gün içerisinde TL’ye bağlı olarak dalgalı seyir görebiliriz. Endekste 1437’nin üzeri yükselişin ivme kazanması için takip edilebilir. Diğer yandan Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi 403 seviyesinde bulunuyor.

BIST 100 Endeksi 1437 direncine doğru güç kaybetti. Yeni haftada Asya borsaları karışık, ABD vadeli endeks kontratları ise yatay bir seyir izliyor. Endeksin ise hafif alıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. 1437 seviyesinin üzeri yükselişin 1445 direncine devamı adına takip edilebilir. 1410 ara destek seviyesi olup, endekste görünüm olumlu olduğundan mevcut trade pozisyonları korunabilir görüşündeyiz.

2 ve 10 yıllık tahvil faizleri %18,90 civarında iken, TL verim eğrisi yatay bir seyir izliyor. TL’deki volatilite nedeniyle tahvil-bono faizlerinde yüksek seviyeler korunabilir. Bugün ve yarınki Hazine ihaleleri takip edilecek. Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi 403 seviyesinde bulunuyor. ABD verilerinin ardından ABD 10 yıllık tahvil faizi %1,55 kritik seviyesine geri çekildi.

ABD istihdam verilerinin ardından dolar küresel çapta güç kaybederken, EUR/USD yeniden 1,2150’nin üzerine tepki gösterdi. Paritenin bu seviye üzerinde kalması kısa vadeli görünümü açısından önemli. 1,21 ilk planda destek, 1,22 ise direnç seviyeleri olarak takip edilebilir.

Gelişmekte olan ülke para birimleri toparlanırken, dolar kuru tarihi zirve seviyesine doğru güç kaybetti. Kurda kısa vadede 8,65’in altında 8,58 destek konumunda iken, 8,77 tarihi zirve direnç olarak korunuyor. EUR/TL’de 10,42 destek, 10,61 ise direnç seviyeleri olarak belirtilebilir.

Petrol fiyatlarında yükselen trendde olumlu görünüm korunuyor. Brent petrolün önceki zirve seviyesi olan 71 doların üzerinde kalması önemli. 1870 doların altını test eden altın ons fiyatları doların zayıflaması ve ABD tahvil faizlerindeki geri çekilme ile bu seviyenin üzerine tepki gösterdi. Altın onsun bu seviye üzerinde kalıcı olması kısa vadeli görünümü açısından önemli. 1900 doların üzeri ise yükselişin hız kazanması için takip edilebilir. Gram altında 515 TL destek konumunda iken, 530 TL ve 535 TL direnç olarak belirtilebilir.

BIST 100 Endeksi’nde 1400 desteği kısa vadeli görünüm açısından önemli. Gösterge tahvil faizinde %19,00 destek seviyesi olarak takip edilebilir. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

Dolar ve euro haftaya nasıl başladı

Borsada hafif satıcılı açılış bekleniyor

Asya borsaları haftaya yükselişle başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)