E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste olumlu görünüm korunuyor…---

Endekste olumlu görünüm korunuyor…

Endekste olumlu görünüm korunuyor…
24 Kasım 2020 - 09:20 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizde endeksin yurtdışı borsalara paralel alıcılı bir başlangıç yapması bekleniyor.

BIST 100: Endekste tarihi zirveden gelen kar satışlarının ardından bugün yukarı yönlü bir açılış görmeyi isteyecekler. Endekste 1310 destek seviyesinde ilk planda 1325 ve devamında 1340 takip

istenen direnç seviyeleri… TL Bonolar: Hazine uzun bir aradan sonra 10 yıllık tahvil ihracı gerçekleştirecek, üzerinde gösterge tahvilde% 14 ve 10 yıllık tahvilde de% 12 seviyelerinin üzerine doğru kar satışları var, artan kur volatilitesi etkili…

USD / TL: Tepki alımı olarak hareket sert bir düzeltmeye dönüştü, yükselişin 8,00 izlendiğinde hız kesmesi olumlu, ancak 7,80 üzerine yerleşilmesi negatif. TL diğer gelişmekte olan para birimi biriminden olumsuz ayrışmakta…

EUR / USD: Paritede yükselişini 1.1910 direncinden bir kez daha döndüğünü görüyoruz, ABD verilerinin beklentilerinin üzerinde bir toparlanmaya işaret etmesi ve Euro Bölgesi'ne çok olumlu olması ile 1,18 desteği ön plana çıkmakta… Günün Öne

Çıkanları:

o Hazine 7 yıl vadeli değişken faizli ve 10 yıl vadeli sabit kuponlu tahvilin ilk ihracını gerçekleştirecek…

o İçeride reel kesim güven endeksi, Almanya'da IFO endeksleri ile ABD'de konut fiyat endeksi ve tüketici güven endeksi açıklanacak…

o Altın ons fiyatları kritik 1850 desteğini aşağı kırarak Temmuz ayından bu yana en düşük seviyelerinde…

Global piyasalarda aşı iyimserliği ve büyük ölçüde çözülen ABD seçim belirsizliği ile yükseliş var. İçeride TL varlıkların kur volatilitesi nedeniyle kısmi negatif ayrışma yaşadığını gördük, ancak bugün bir toparlanma bekliyoruz, 5 yıllık CDS risk primi 383 düzeyinde.

BIST 100 Endeksi kurdaki yükselişin etkisiyle satış baskısı altında kalırken, 1325 seviyesinin altına yöneldi. Endekste genel olumlu görünüm korunuyor; yaşanan geri çekilme bu aşamada düzeltme niteliğinde görünüyor. Bu sabah Asya borsalarının geneli ve ABD vadeli endeks kontratları yukarı yönlü seyir izliyor. Endeksin de yurtdışı borsalara paralel alıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. 1310 ve 1295 destek konumunda iken, 1325 ve devamında 1340 direnç seviyeleri olarak takip edilebilir. 1295 desteğinin üzerinde görünüm olumlu iken, mevcut trade pozisyonları korunabilir.

ABD 10 yıllık tahvil faizi %0,87 düzeyinde, sınırlı yükseliş var. Türkiye'nin 5 yıllık CDS risk primi artışı da limitli. Eurobond piyasasında 2-5 yıllık tahviller tercih edilmeli. TL tahvillerde ise bugün yapılacak olan ihaleler öncesinde kar satışları hız kesebilir, uzun vadeli tahvile yabancı yatırımcının hangi düzeyden ne kadar talep göstereceği belirleyici olacaktır.

PMI verileri sonrasında EUR/USD paritesinde 1,1865 altına doğru kar satışları gelirken, GBP/USD büyük ölçüde 1,3330 üzerinde kalmayı başarıyor. USD/JPY de kuvvetli bir toparlanma ile 104 seviyesi üzerinde. İçeride ise dolar kurunda 7,80 destek konumunda, yukarıda ise 8,00 direnci izlenecektir. Euro kurunda da 9,30 destek haline gelirken, 9,50 direnci önemli.

Petrolde OPEC beklentileri ve jeopolitik riskler ile yükseliş var, Brent petrol 46 dolar varil göstergesi. Altın fiyatlarında 1850 desteğinin kırılması ile sert düşüş gelirken, 1800 destek konumunda. Gram TL bazında ise 465 seviyesi altında 457 desteği takip.

BIST 100 derin vadeli uzun vadeli görünümü 1295 üzerinde. Gösterge tahvil faizinde% 14,00 direnç seviyesi takip edilebilir. Tahvil-bono yatırımı yapmak için para yatırımı yapmak isteyen yatırımcılar para yatırımı satın alabilir.

Geri çekilmelere düzeltme gözüyle bakılabilir

Borsada pozitif açılış bekleniyor

Küresel piyasalar pozitif seyrediyor

Aşı piyasalardaki risk iştahını artırdı

Küresel piyasalar haber akışına paralel seyrediyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)