E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste olası bir negatif görünüm ivmelenebilir---

Endekste olası bir negatif görünüm ivmelenebilir

Endekste olası bir negatif görünüm ivmelenebilir
17 Haziran 2021 - 09:12 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, endeksin güne satıcılı bir görünümle başlamasını bekleniyor.

Küresel piyasalarda Fed etkisi sürüyor. Fed beklentilere paralel faiz konusunda bir sürpriz yapmadı. Bu yıl için GSYIH ve enflasyon beklentilerinde yukarı yönlü revizyon görülürken, noktasal grafiklerde 2023 sonuna kadar 2 faiz artışı öngörüsü bulunuyor. Projeksiyonlar şahin olarak yorumlandı ve ABD 10 yıllık tahvil faizi ile Dolarda yükselişe neden oldu. Hisse senetlerinde satıcılı seyirler görülüyor. Bugün içeride TCMB'nin faiz kararı var. Gedik Yatırım olarak kararda bir değişiklik beklemiyoruz. (Beklenti: %19.00) Karar metnindeki tonlama önemli olabilir.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler 

12:00 Euro Bölgesi – TÜFE Önem: Yüksek

14:00 Türkiye – TCMB Faiz Kararı Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

BIST 100 Endeksi dün 1.431 ile 1.444 puanları arasında dalgalanarak günü %0,78 kayıpla 1.1431 puandan tamamladı. ABD endekslerinde Fed toplantısı sonrası kayıplar yaşanırken bu sabah bu endekslerin vadelilerinde satıcılı bir görünüm ile beraber toparlanma çabaları mevcut. Avrupa tarafı bugün satıcılı bir açılışı işaret ediyor. Asya’da ise endekslerde ağırlıklı olarak satıcılı olmakla birlikte karışık bir seyir hakim. Dolar/TL, Fed toplantısının da etkisiyle 8,61 seviyelerinden işlem görüyor. Bu görünüm altında endeksin güne satıcılı başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Fed toplantısı sonrası ABD vadeli piyasalarında satış baskısı altında toparlanma çabalarının zayıf kaldığını gözlemliyoruz. Yurt içinde de satıcılı eğilim ile başlanmasını ve devamında yurt dışı piyasalardaki eğilimlerle uyumlu hareket etmesini bekliyoruz. Önemli direnç seviyesi olan 1.462 üzerinde kalıcılık gösteremeyen endekste aşağı yönlü hareketler küresel piyasalardaki satış ile ivmelenebilir. Bu bağlamda endekste aşağı yönlü hareketlerde 1.410 ve 1.393 önemli destek seviyeleri takip edilebilir. Yukarı yönlü hareketlerde 1.445 ve 1.462 seviyelerini önemli direnç olarak izliyoruz. Bugün 14:00’da TCMB faiz kararı yakından izlenecek olup karar metninde para politikasına yönelik ifadeler endekste volatiliteyi artırabilir.

Günün önemli şirket haberleri 17/06/2021

Yabancıların en fazla yöneldiği hisseler

MMC Sanayi ve Sönmez Pamuklu sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)