E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste negatif açılış bekleniyor---

Endekste negatif açılış bekleniyor

Endekste negatif açılış bekleniyor
19 Ocak 2022 - 08:33 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah hafif satıcılı açılış yapması bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 69.658 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısının ise 157 kişi olduğu açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic ile ortak basın toplantısı düzenledi. Vucic, Türkiye'yle ticaret hacminin tarihin en iyi ivmesini yakaladığını söyledi.

Kahramanmaraş’taki Irak - Türkiye boru hattında yaşanan patlama sonrasında günlük 450.000 varillik petrol transferi durdu.

Küçük ve orta ölçekli esnafın ayakta kalabilmesi için, zincir marketlerde bazı ürünlerin satışının yasaklanmasını içeren paketin TBMM’ye gönderileceği belirtiliyor. .

ABD ve İngiltere Ticaret Bakanlarının iki ülke arasında devam eden metal tarifeleri ile ilgili ihtilafları çözmek amacıyla bu hafta bir toplantı yapacağı belirtildi.

Beyaz Saray Sözcüsü Psaki, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi durumunda bütün seçeneklerin masada olduğunu belirterek, "Rusya'nın her an Ukrayna'ya saldırabileceği bir aşamadayız." uyarısında bulundu.

Sermayesinin yarısından fazlası kamuya ait olan şirketler, ilgili hesap döneminin bitiminden itibaren artık 2 ay içinde yapılacak genel kurullarında alınacak karara göre kar payı avansı dağıtabilecek.

Rusya'da sermaye çıkışı, geçen yıl 72 milyar dolar olarak gerçekleşti.

İngiltere'de 20 parlamenter Başbakan Johnson için güvensizlik mektubu verecek.

Motorine 52 kuruş zam geldi.

Ne Olacak?

• Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Erdoğan başkanlığında saat 16.00'da toplanacak .
• İngiltere ve Almanya’da TÜFE verisi açıklanacak.
• TCMB Faiz Kararı yarın açıklanacak.
• ABD ve İngiltere'nin iki ülke arasında uzun süredir sorun olan çelik ve alüminyum tarifeleri konusuna çözüm bulmak için resmi görüşmeleri başlatma planlarını bugün açıklamaları bekleniyor.
• ABD Dışişleri Bakanı, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskİy ve Dışişleri Bakanı Kuleba ile bugün görüşecek.
Borsa İstanbul’un bu sabah hafif satıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif satıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Japonya Merkez Bankasının faiz değiştirmeyip, Japonya ekonomisine dair verdiği pozitif mesajlar ile Asya piyasaları geçtiğimiz işlem günü alıcılı tamamladı. Bugün ise Asya Piyasaları yön arayışı içinde. Asya piyasaları dışındaki piyasalara baktığımızda satış baskısı hakimdi. Bunun nedeni olarak ABD 2 yıllık ve 10 yıllık tahvil faizlerinin sert yükselmesi olarak görüyoruz. Geçtiğimiz haftalarda Fed’in toplantı tutanaklarını yayımlayarak yüksek enflasyon ve omikron kaynaklı gelişmeler nedeniyle hızlı faiz artıracağını açıklaması sonrası gözler haftaya gerçekleşecek Fed Toplantısına çevrildi. Piyasalar Fed’den Mart ayında faiz artışını hızlandırmasını ve bilanço küçültmesini bekliyor. Olası bu hamlenin olma ihtimali sonrasında piyasalar baskılanıyor.

Yurt içi tarafa baktığımızda ise küreseldeki satış baskısı BİST100’ü de etkiledi. Küresel piyasalardaki endişeye paralel olarak endeks günü satıcılı tamamladı. Ulaştırma, turizm ve iletişim sektörüne gelen satışlar endeksi baskıladı. Baskı sonrasında saat 16:30’dan sonraki satışlar derinleşerek panik satışına dönüştü. Endekste devre kesici çalıştı. Yurt içi piyasalar yarın açıklanacak PPK kararına odaklanış durumda. Piyasa beklentisi ve bizim beklentimiz faiz değişikliği olmayıp politika faizinin %14,00’te sabit kalacağı yönünde.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Arnavutluk seyahati dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada faizlerin düşmeye devam edeceğini belirtti. Erdoğan açıklamasında ekonomik şartlara göre kademeli olarak kurun da faizin de düşeceğini ifade etti.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif satıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Şubat kontratı, Salı günü 2.184 - 2.389 fiyat aralığında işlem görerek günü 2.252 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 13.470 artarak 420.210 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 2.367 seviyesinin altında hareket etmemiz kısa vadede aşağı eğilimini arttırırken, 2.260’ın üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 2.400 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 2.170 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 2.260 ve 2.300 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 2.170 ve 2.140 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir

Altın fiyatları tahvil faizi baskısı ile geriledi

 

Petrol fiyatlarında yön yukarı

 

Asya borsaları karışık seyretti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)