E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizEndekste MACD indikatörü pozitif havayı destekliyor---

Endekste MACD indikatörü pozitif havayı destekliyor

Endekste MACD indikatörü pozitif havayı destekliyor
22 Nisan 2019 - 08:56 borsagundem.com

MACD’ın pozitif tarafta olması ve momentumdaki hafif pozitif eğilim geri çekilmeler olsa da gün içinde pozitif eğilimin hakim olabileceğine işaret ediyor.

"Güne pozitif eğilimle başlayan BIST-100 endeksi düşük hacimli dar bantta sıkışık bir seyri izlediği günü %0,03 eskiyle 96.861’den yata kapattı. Endeksin negatif eğilimden çıkarak yükseliş eğilimini güçlendirmesi için ilk etapta 50 GHO’nın da geçtiği 98.400-99.200 aralığını yükselen hacimle yukarı kırması gerekiyor.

Endeksin bu aralık altında kaldıkça tepki yükselişleri oluşsa da tekrardan satış baskısının güç kazanarak devam etmesi beklenmektedir. Kısa vadede 96.400 altında satış baskısının ilk hedef 95.400 olmak üzere güç kazanması beklendiği için bu seviye kısa vadeli pozisyonlar için zarar-kes seviyesi olarak takip edilebilir.

Endeks gün içinde 96.400 üzerinde tutundukça 97.300 üzerinde ise 98.00098.400 aralığına kadar tepki yükselişi gerçekleştirme potansiyelini sahip olacaktır. Kısa vadede bu aralığa olası yükselişler ise satış fırsatı, 95.400’lere doğru düşüş ise tepki yükselişi için trade amaçlı gün içi alım fırsatı olarak takip edilebilir. T

eknik göstergelerde karışık bir görünüm var. Ancak mevcut genel görünüm şuan için satışların kar satışı olduğuna ve sonrasında endeksin yükseliş eğilimine devam edebileceğine işaret ediyor. MACD’ın pozitif tarafta olması ve momentumdaki hafif pozitif eğilim geri çekilmeler olsa da gün içinde pozitif eğilimin hakim olabileceğine işaret ediyor.

Endeksin güne sınırlı negatif eğilimle başlaması ve gün içinde kısmen düşük hacimli dar bantta sıkışık seyrin devam etmesi beklenmektedir."

Şeker Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)