E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste kur baskısı sürüyor---

Endekste kur baskısı sürüyor

Endekste kur baskısı sürüyor
30 Haziran 2021 - 08:12 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BİST 100 endeksi ve VIOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekleniyor.

Türkiye’de coronavirüs vaka sayısı 5.846 artarak 5.420.156’ya yükseldi. Coronavirüs hasta sayısı ise bir önceki güne göre 510 kişi arttı. Hayatını kaybeden kişi sayısı 53 kişi artarak 49.687’ye yükseldi. İyileşen sayısı ise 5.287.094.

Sağlık Bakanı Koca, spor müsabakalarının tedbirlerle seyircili oynanabileceğini açıkladı.

Ekonomi politikalarının eşgüdüm içerisinde daha bütüncül bir yaklaşımla oluşturulmasını ve daha etkin uygulanmasını sağlamak, ekonomik istikrarla ilgili gelişmeleri izlemek ve değerlendirmek üzere Ekonomi Koordinasyon Kurulu kuruldu. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Varlık Barışı’na başvuru süresi 6 ay uzatıldı.

WSJ’de yer alan habere göre, Biden yönetimi, denetim kurumlarının az sayıda şirketin hakim olduğunu algıladıkları endüstrilerin gözetimini güçlendirmeye yönlendiren bir kararname üzerinde çalışıyor.

Fransa’da delta varyantı yeni vakaların yaklaşık %20’sinde görüldü.

CNBC’de yer alan habere göre Formula 1, kripto para platformu ile 100 milyon dolarlık sponsorluk anlaşması imzalayacak.

Tokyo'da coronavirüs kısıtlamalarının Olimpiyat dönemine kadar uzatılabileceği gündemde.

Rusya Merkez Bankası dijital ruble testleri için 12 bankadan oluşan grup kurdu.

Ne Olacak?

Yurtiçinde Dış Ticaret Dengesi açıklanacak.

İngiltere’de büyüme, ABD’de ATP Tarım Dışı İstihdam ve Chicago PMI verileri açıklanacak.

OPEC+ Toplantısı yarın gerçekleşecek.

TCMB yatırımcı toplantısı yarın gerçekleşecek.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov bugün Antalya'da görüşecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Geçen hafta Fed Başkanlarının ‘şahin’ ile ‘güvercin’ arasında gidip gelen konuşmaları piyasaları etkilerken, bu haftanın en önemli endişe yaratan konusu coronavirüsün yeni mutasyonu olan delta varyantı olarak gözüküyor. Delta varyantı özellikle İngiltere’de etkili oluyor. Delta varyantının artması sonrası vaka görülen ülkelere seyahat kısıtlamalarının açıklanması küresel risk iştahını zayıflattı.

BİST100 endeksi de küresel piyasalara paralel olarak ve Dolar / TL’nin 8,74 seviyelerine yükselmesi ile baskılandı. Endeks geçtiğimiz gün 1.350 seviyesine kadar geri çekildi. Ayrıca yoğun halka arz döneminin olması piyasalardaki para çıkışını hızlandırdı. Seans kapanışına doğru ABD piyasalarının pozitif açılması ile BİST100’e tepki alımları geldi. Kayıplarının bir kısmını kapatan endeks günü %0,12 oranında düşüşle 1.372 seviyesinden tamamladı.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Haziran kontratı, Salı günü 1.465 - 1.495 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.484 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 103.245 azalarak 241.198 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.502 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, özellikle 1.500ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.560 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.460 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.490 ve 1.500 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.470 ve 1.460 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Asya borsalarında yükseliş

Altın, güçlenen dolardan darbe aldı

Cumhurbaşkanlığı genelgesi! Kamuda tasarruf tedbirleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)