E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste kritik direnç seviyeleri---

Endekste kritik direnç seviyeleri

Endekste kritik direnç seviyeleri
28 Mayıs 2021 - 08:36 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne yurtdışı borsalara paralel tepki alımları ile başlaması bekleniyor.

BIST 100: Endeksin güne yurtdışı borsalara paralel tepki alımları ile başlamasını bekliyoruz. 1429 seviyesi sıkışma direncine işaret ediyor bu seviyenin altında olası kâr satışlarına karşı temkinli olunmalı. 1400’ün üzerinde kalınması ise dip oluşum çabası için önemli…

TL Bonolar: 2-10 yıl vadeli tahvil faizlerinin %18 bileşik faiz seviyesi üzerindeki seyrine devam edeceğini tahmin ediyoruz. Gösterge tahvilde %19 bileşik faiz seviyesi destek olarak izlenebilir.
Enflasyon görünümü nedeniyle aşağı yönlü marjı sınırlı…

USD/TL: Gelişmekte olan ülke para birimleri bu sabah dolar karşısında karışık bir seyir izliyor. Dolar kurunda 8,50 direncine yakın bir görünüm hâkim. Aşılması halinde 8,58 sonraki direnç seviyesidir…

EUR/USD: ABD tahvil faizlerinde yukarı tepki gerçekleşirken, parite dolar lehine hareketle 1,22 desteğinin altına geri çekildi. Bu seviye direnç haline gelirken, 1,2150 desteğinin üzerinde kalınması yükselişi eğiliminin korunması açısından önemli…

Yurtdışı piyasalarda bu sabah olumlu hava hâkim iken, endekste de tepki alımları görebiliriz. Ancak TL’deki volatilitenin artması halinde tepki denemeleri sınırlı kalabilir. Diğer yandan Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi 399 civarındaki seyrini koruyor.

1429 seviyesine yönelen BIST 100 Endeksi kâr satışları ile karşılaştı. Bu sabah Asya borsaları ve ABD vadeli endeks kontratları hafif yükseliş gösteriyor. Endeksin de yurtdışı borsalara paralel hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz. Gün içerisinde TL’nin seyri etkili olacaktır. Endekste 1429 seviyesi sıkışma direncine işaret ediyor. 1429’un üzerinde 1437 direnç olup, bu seviyenin aşılması görünümün güçlenmesi açısından takip edilebilir. 1400’ün üzerinde kalınması ise dip oluşum çabası için önemli. 1429 direncinin altında olası kâr satışlarına karşı temkinli olunmalı görüşündeyiz.

Gösterge ve 10 yıllık tahvilin bileşik faizi %18 direnç seviyesinin üzerindeki seyrine devam edebilir. Gösterge tahvilde %19 bileşik faiz seviyesi destek olarak takip edilebilir. Enflasyon görünümü nedeniyle tahvil-bono faizlerinde aşağı yönlü marj sınırlı görünüyor. Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi 399 seviyesi civarındaki seyrine devam ediyor. ABD 10 yıllık tahvil faizi %1,62 seviyesine yükselmiş durumda.

ABD tahvil faizlerinde yukarı tepki gerçekleşirken, EUR/USD dolar lehine hareketle 1,22 desteğinin altına geri çekildi. Paritede bu seviye direnç haline gelirken, 1,2150 desteğinin üzerinde kalınması yükseliş eğiliminin korunması açısından önemli. 1,22 ise sonraki destek seviyesidir. Gelişmekte olan ülke para birimleri bu sabah dolar karşısında karışık bir seyir izliyor. Dolar kuru 8,50 direncine yakın hareket ediyor aşılması halinde 8,58 sonraki direnç olarak takip edilebilir. EUR/TL’de 10,25 destek, 10,39 ise direnç seviyeleri olarak belirtilebilir.

Petrol fiyatlarında kısa vadeli görünüm güçlenme eğiliminde. Brent petrolde 70 dolar direnç olarak izlenebilir. Altın ons fiyatları doların değer kazanması ile 1900 doların üzerinde güç kaybına uğradı.
Altın onsta ilk planda 1888 dolar desteğinin üzerinde kalınması önemli. 1870 dolar desteğinin üzeri ise kısa vadeli görünüm açısından takip edilebilir. Gram altında 510 TL destek konumunda iken, 524 TL ve 530 TL direnç seviyeleri olarak belirtilebilir.

BIST 100 Endeksi’nde 1429 ilk etapta direnç olarak takip edilebilir. Gösterge tahvil faizinde %19,00 destek seviyesi olarak takip edilebilir. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)