E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste kısmi tepki alımı gelebilir ancak görünüm zayıf---

Endekste kısmi tepki alımı gelebilir ancak görünüm zayıf

Endekste kısmi tepki alımı gelebilir ancak görünüm zayıf
22 Eylül 2020 - 09:00 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizde endeksin dünkü satışların ardından güne tepki alımları ile başlaması bekleniyor.

BIST 100: ABD endeksleri günün ikinci yarısında kayıplarını kısmen geri alırken, Asya’da da satışların hız kestiğini görüyoruz. BIST-100 endeksi için 1095 güçlü direnç haline gelirken, 1075 ise destek konumunda…

TL Bonolar: 2-10 yıl vadeli tahvil bileşik faizlerinin artan kur volatilitesi ile beraber %14 seviyesine doğru geldiğini görüyoruz. Gün içinde hazine ihaleleri takip edilecektir…

USD/TL: Dolar kuru 7,64 ile tarihi zirve tazeledikten sonra sınırlı geri çekilirken, 7,50 seviyesi üzerinde kalma eğilimi korunmakta. Gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında zayıf…

EUR/USD: 1,18 seviyesi altında kalma eğiliminde olan paritede ilk planda 1,1730 destek konumunda. ABD-Çin gerginliği ile risk iştahı düşük ve dolar talebi yüksek seyrediyor…

Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi 562 düzeyinde. TL varlıklarda dün hafta zayıf bir seyir ile başladı, bugün kayıpların kısmen geri alınması söz konusu olabilir. Daha ziyade global trendlere bağlı seyir yaşanacaktır. Endekste 1095 direnci önemli ve bu seviye altında görünüm zayıf kalacağından temkinli olunmalı.

Avrupa borsaları %4’e varan düşüş gösterirken, BIST 100 Endeksi de yurtdışı borsalara benzer hareketle kısa vadeli yükselen kanalın altına geriledi. ABD borsalarındaki kayıpların ardından bu sabah vadeli endeks kontratları ise hafif satıcılı. Endeksin ise dünkü satışların ardından güne tepki alımları ile başlamasını bekliyoruz.

Teknik olarak endekste 1095 direnç haline gelirken, bu seviye aşılmadığı sürece yükseliş çabaları sınırlı kalabilir. 1075 ise destek seviyesi olarak takip edilebilir. 1095’in altında görünüm zayıf kalacağından yeni alım için aceleci olunmamalı görüşündeyiz.

ABD 10 yıllık tahvil faizi %0,67 düzeyinde. Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi ise belirgin yükseliş ile 562 seviyesinde. Eurobond piyasasında kar satışları devam edebilir, kısa vadeli tahvillerde kalınmalı. TL tahvillerde ise artan fonlama faizi ve enflasyon tahminleri ile beraber yükseliş devam ediyor. PPK faiz kararı ve gün içindeki ihaleler bekleniyor.

EUR/USD paritesinde 1,18 altında 1,1730 destek konumunda. GBP/USD 1,2850 altında 1,2750 desteğini hedefliyor. USD/JPY toparlanması açısından 105 direnç konumunda. Gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında zayıflamaya devam ediyor. İçeride ise kur için 7,65 direnci geçerli, euro kurunda da 9,00 seviyesi direnç konumunda.

Doların değer kazanımı, global olarak artan jeopolitik riskler ve finansal piyasalara dair endişeler emtia fiyatlarında sert hareketler yaşanmasına neden oldu. Brent petrol 42 dolar varil seviyesi altında.

Altın fiyatlarında sert düşüş sonrası 1910 civarı denge arayışı var. Gram TL bazında da 465 üzerinde 472 direnç konumunda.

BIST 100 Endeksi’nde 1095 altında kısa vadeli görünüm zayıf.

Gösterge tahvil faizinde %13,2 direnç seviyesi olarak takip edilebilir. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

Endeks dar bir bant içinde sıkıştı

Küresel piyasalar, yeni haftaya risk iştahında azalma ile başladı

İZFAŞ ve Temapol Plastik sorusu

Yabancı yatırımcı bazı hisselerden tamamen çıktı

Küresel piyasalarda ikinci dalga korkusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)