E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste kısa ve orta vadeli görünüm hala güçlü ---

Endekste kısa ve orta vadeli görünüm hala güçlü

Endekste kısa ve orta vadeli görünüm hala güçlü
17 Kasım 2020 - 09:35 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinin güne yatay seyirle başlaması bekleniyor.

Güne alımlarla başlayan BIST100 endeksi gün günün geri kalanında kar satışlarıyla geriledi ve haftanın ilk işlem gününde 1,292 seviyesinden kapanış yaptı. İşlem hacmi 29.4 milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil olan 52 hisse değer kazandı, 40 hisse ise değer kaybetti. Sabah saatlerinde yurtdışı vadeli piyasalarda ise dünkü alımların ardından kar satışları izleniyor.

Geçen haftaya Pfizer-BioNtech tarafından geliştirilen aşı haberleri ile başlarken, bu haftaya da Moderna’nın aşı gelişmeleriyle başladık. Moderna üretilen aşının etkinliğini %94.5 gibi oldukça yüksek açıklasa da piyasalarda bir önceki hafta gibi bir fiyatlama görmedik. Hisse piyasaları özellikle döngüsel sektörler öncülüğünde yükseldi ancak fiyatlama önceki haber akışına göre sınırlı kaldı. Yine de Dow Jones endeksi rekor tazelemeyi başardı. Öte yandan Aralık ayında S&P-500 endeksine gireceği açıklanan Tesla’da da güçlü performans izlendi. Emtia tarafında ise altın fiyatları aşı haberlerine bağlı olarak gerilerken, petrol fiyatlarındaki yükseliş sürüyor. ABD’de mali destek paketi belirsizliğini korurken, ABD dolarındaki değer kaybı eğiliminin devam etmesini bekliyoruz.

İçeride ise ana tema TCMB faiz kararı olmaya devam ediyor. 19 Kasım toplantısı öncesinde beklentiler geniş yelpazede dağılıyor, bu durum da karar öncesi ve sonrasında oynaklığın da yüksek olabileceğine işaret ediyor.

BIST-100 endeksinin güne yatay seyirle başlamasını bekliyoruz. BIST100 endeksinde kısa ve orta vadeli görünüm oldukça hala güçlü. Teknik olarak 1,290-1,275 ve 1,265 destek seviyeleri olarak izlenirken, 1,300-1,325 ve 1,350 direnç seviyelerinin hedef olarak korunduğunu düşünüyoruz.

Lagarde ve Powell’ın açıklamaları izlenecek

Küresel piyasalarda sektörel ayrışmalar öne çıkıyor

Borsada hafif satıcılı açılış bekleniyor

Piyasada dengeli bir seyir bekleniyor

Kar satışları yaşanma riski yükseliyor

BİST 100 endeksi Avrupa'yı takip ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)