E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste kısa vadeli yön yukarı ---

Endekste kısa vadeli yön yukarı

Endekste kısa vadeli yön yukarı
09 Kasım 2020 - 09:22 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizde BIST 100 Endeksi’nin yurtdışı etkisinin yanı sıra TL’deki toparlanmanın da desteği ile alıcılı bir başlangıç yapması bekleniyor.

BIST 100: Endekste 1188 destek seviyesi üzerinde görünüm olumlu, yükseliş ilk planda 1205 ve aşılması halinde 1223 dirençlerine doğru devam edebilir. Global piyasalarda da oldukça pozitif bir seyir hakim…

TL Bonolar: TL değer kazanımına bağlı olarak TL tahvil faizlerinde de sınırlı geri çekilme yaşanması beklenebilir. Gösterge tahvilde %15 ve 10 yıllık tahvilde de %14 bileşik faiz seviyesi aşağı yönde zorlanabilir…

USD/TL: Gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında haftaya olumlu bir seyir ile başlarken, içeride dolar kurunda 8,30 ilk planda destek olarak takip edilecektir…

EUR/USD: ABD’de başkan seçimlerinin sonuçlanmasının ardından parite 1,18 seviyesi üzerinde 1,1910 direncine doğru yönelirken, burası da aşıldığı takdirde 1,20 direnci izlenecektir…

ABD’de Biden’ın seçim zaferinin kesinleşmesi ile hafta Asya’da olumlu başladı. Diğer taraftan içeride TCMB başkanının değişmesi ve teyit edilmemesine karşın medyada yer bulan kabine değişiklikleri haberleri ile TL varlıklar oldukça hareketli. Endekste olumlu görünüm ile pozisyonların korunmasını öneriyoruz.

ABD başkanlık seçimlerini Demokrat aday Biden’ın kazanmasının ardından global piyasalarda olumlu fiyatlama devam ediyor. Küresel borsalar haftaya güçlü başlarken, BIST 100 Endeksi’nin yurtdışı etkisinin yanı sıra TL’deki toparlanmanın da desteği ile alıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. Endekste kısa vadeli güçlü teknik görünüm korunuyor. 1188 destek konumunda iken, 1205 ve devamında 1223 dirençlerine doğru yükseliş görebiliriz. Endekste kısa vadeli yön yukarı olduğundan mevcut trade pozisyonlarının korunmasını öneriyoruz.

ABD tahvil faizleri global risk iştahı artışına görece nispeten sakin, 10 yıllık tahvil %0,82 düzeyinde. Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi ise 523 düzeyinde. TL tahvil faizlerinde kur düşüşü ile sınırlı geri çekilme yaşanması beklenebilir, ortalama fonlama faizi ve 19 Kasım PPK toplantısına dair beklentiler ile volatilite devam edecektir.

EUR/USD için kısa vadeli olarak 1,1910 ve aşılması halinde 1,20 direnci geçerli. GBP/USD paritesinde de 1,3150 üzerinde 1,3250 ilk planda direnç konumunda. Gelişmekte olan ülke para birimlerine paralel bir değer kazanımı gerçekleştiren TL için benzer görünüm korunabilir.

Dolar kurunda 8,30 destek konumunda, euro kurunda da 10 direnci altında 9,85 destek olarak izlenebilir.

Petrolde Çin verilerinin ardından global risk iştahı ile beraber yükseliş var, Brent petrol 40 dolar varil üzerinde. Altın fiyatlarında 1965 direncine ulaşılırken, 2000 eşik olarak da önemli sonraki direnç konumunda. Gram TL bazında ise 525 seviyesi üzerinde 535 sonraki direnç konumunda.

BIST 100 Endeksi’nde kısa vadeli görünüm 1188 üzerinde olumlu.

Gösterge tahvil faizinde %15,0 direnç seviyesi olarak takip edilebilir. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

Küresel piyasalarda yeni haftada gündem yoğun

 

Şirketlerin açıklanan 2020 yılı Ocak-Eylül dönem kar zararları

 

Yabancıların en fazla aldığı hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)