E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste kısa vadeli görünüm olumlu ---

Endekste kısa vadeli görünüm olumlu

Endekste kısa vadeli görünüm olumlu
21 Mayıs 2020 - 09:25 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizde BIST 100 endeksinde hafif satıcılı bir açılış bekleniyor.

BIST 100: Endekste hafif satıcılı bir açılış bekliyoruz. 102.500 direnç konumunda iken, bu seviyenin üzeri 103.500 direncine yönelim açısından takip edilebilir. 102 binin altında 100.600 destek olup, bu seviye üzerinde kısa vadeli görünüm olumlu kalmaya devam edecek…

TL Bonolar: Tahvil-bono faizleri TL’deki toparlanma ile geri çekildi. Bugünkü TCMB’nin faiz kararı tahvil-bono piyasası üzerinde etkili olacaktır. Gösterge tahvil faizinde %10 destek haline gelirken,
10 yıllık tahvilde ise %12 bileşik seviyesi direnç olarak izlenebilir…

USD/TL: Bu sabah gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşında değer kaybederken, TL görece olumlu seyirde. USD/TL’de 6,75 destek konumunda iken, bu seviyenin altına yönelim halinde 6,65 sonraki destek seviyesidir. 6,85 ise direnç olarak izlenebilir…

EUR/USD: Euro Bölgesi dahilinde teşvik paketlerinin kullanımı konusunda anlaşmaya varılacağına dair beklentiler ile Euro değer kazandı, 1,0910 desteğinin üzerinde EUR/USD’de kısa vadeli görünüm olumlu. 1,10 ise direnç olarak korunuyor…7

ABD Başkanı Trump, Çin’e yönelik eleştirilerine devam ederken bu sabah Asya borsalarında karışık bir seyir hâkim, ABD vadeli endeks kontratlarında ise geri çekilme yaşanıyor. Bugün içeride TCMB’den faiz indirimi beklenen toplantı kararı öne çıkıyor. Bankanın yavaş yavaş faiz indirim döngüsünün sonuna yaklaştığını düşündüğümüzden kararların TL üzerinde olası etkisi sınırlı kalabilir görüşündeyiz. Endekste 100.600 desteği üzerinde kısa vadeli görünüm olumlu kalacak.

Bu sabah yurtdışı borsalarda karışık bir seyir hâkim. ABD vadeli endeks kontratları spot endekslerdeki yükselişin ardından hafif geri çekilirken, BIST 100 Endeksi’nin de hafif satıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. Teknik olarak endekste 100.600 desteği üzerinde kısa vadeli görünüm olumlu kalmaya devam edecek. 102.500’ün üzerinde ise 103.500 direnç seviyesi olarak takip edilebilir.

TCMB’nin yavaş yavaş faiz indirim döngüsünün sonuna yaklaştığını düşündüğümüzden bu noktadan sonra tahvil-bono faizleri üzerinde TL’nin seyri daha fazla etkili olabilir. Gösterge tahvil faizinde %10 destek haline gelirken, 10 yıllık tahvilde ise %12 bileşik seviyesi direnç olarak izlenebilir. Öte yandan 543 seviyesine gerileyen TR 5 yıllık CDS risk primi Eurobond piyasasının seyri açısından olumlu. Eurobond piyasasında kısa vadeli tahvillere dair önerilerimiz devam ediyor.

Euro Bölgesi dahilinde uzlaşma beklentileri ile Euro değer kazanmış durumda. EUR/USD’de 1,0910 desteğinin üzeri kısa vadeli olumlu görünüm açısından öne çıkıyor. 1,10 ise direnç olarak korunuyor. Bu sabah diğer gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında değer kaybederken, TL görece olumlu seyir izliyor.

USD/TL’de 6,75 destek konumunda iken, bu seviyenin altına yönelim halinde 6,65 sonraki destek seviyesidir. 6,85 ise direnç olarak izlenebilir. Euro kurunda ise 7,35 desteği üzerinde 7,50 direnci geçerli.

Petrolde talep artışı beklentilerinin yanında devrede olan OPEC üretim kısıntıları ile petrol fiyatları yukarı tepki gösteriyor. Brent petrolde kısa vadede 36,3 doların üzerinde 38 ve 39,4 dolar direnç seviyeleridir. Altın ons fiyatları 1750 doların üzerinde satışlarla karşılaşmış durumda. 1720 dolar desteği üzerinde kalınması kısa vadeli olumlu görünümün korunması için öne çıkıyor. Gram altında ise 375 TL önemli destek konumunda izlenecektir. 385 TL ise direnç konumunda.

BIST 100 Endeksi’nin teknik görünümü 100.600 üzerinde olumlu. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)