E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste kısa vadeli görünüm güçlü---

Endekste kısa vadeli görünüm güçlü

Endekste kısa vadeli görünüm güçlü
30 Kasım 2020 - 08:42 borsagundem.com

QNB Finans Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende ABD vadeli endekslerinin haftaya aşağı yönlü bir seyirle başlaması değerlendiriliyor.


BIST 100: ABD vadeli endeksleri haftaya aşağı yönlü bir seyirle başlıyor. Endekste 1325 ve 1310 destekler, 1340 ise direnç olarak takip edilebilir. Teknik olarak olumlu görünümün korunması için endeksin 1310 desteği üzerinde kalabilmesi önemli…

TL Bonolar: Tahvil faizlerinde sınırlı yükseliş sürüyor, gösterge tahvilde %14 ve 10 yıllık tahvilde de %12 bileşik faiz seviyesi üzerinde kalınmaya devam edildiğini görüyoruz…

USD/TL: Dolar kuru haftaya 7,80 seviyesi üzerinde başlarken, kısa vadeli olarak 8,00 seviyesi önemli direnç olarak takip edilecektir…

EUR/USD: 1,1910 seviyesi üzerinde paritede yükseliş devam ediyor, paritenin oldukça kuvvetli bir direnç olan 1,20 düzeyine doğru hareketini sürdürmesi beklenebilir…

Günün Öne Çıkanları:

• İçeride 3. Çeyrek büyüme ve dış ticaret dengesi verileri izlenecek. Beklenti büyümenin %4,8 olarak gerçekleşeceği yönünde…

• Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde konuşma gerçekleştirecek…

• ABD’de bekleyen konut satışları verileri açıklanacak…

• OPEC, büyük toplantıdan önce üretim artışını erteleme konusunda anlaşamadı…

ABD piyasaları tatil sonrasında Çin ile gerginliğin arttığı bir dönemi fiyatlarken, aşı iyimserliği ile genel olarak kar satışları limitli kalabilir. İçeride iş dünyası tarafından gelen mesajlar ve büyüme verisi takip edilecektir, kur volatilitesi ile olumlu görünümü sınırlayabilir.


1340’ın üzerinde satışlarla karşılaşan BIST 100 Endeksi 1325 seviyesinden destek buldu. Yeni haftada Çin hariç Asya borsaları ve ABD vadeli endeks kontratları aşağı yönlü bir seyir izliyor. 1325 ilk planda destek konumunda iken, endeksin 1310 olan ikincil desteğinin üzerinde kalması önemli. 1340 ise direnç olarak takip edilebilir. Endekste 1310 desteği üzerinde olumlu görünüm korunuyor.


ABD 10 yıllık tahvil faizi %0,83 ile düşük seviyelerde kalırken, eurobond piyasasında kısmi kar satışları yaşanabilir. TL tahvillerde ise kur volatilitesi ve artan fonlama faizi ile beraber sınırlı kar satışları var. 10 yıllık tahvil %12 bileşik faiz seviyesi üzerinde kalma eğiliminde.


Dolar endeksi 92 seviyesi altında kalma eğiliminde. EUR/USD paritesinde 1,20 ve GBP/USD paritesinde 1,3480 kısa vadeli dirençler. Gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında yataya yakın bir seyir içinde, dolar kurunda 7,80 destek konumunda. Euro kurunda da 9,35 üzerinde 9,50 seviyesi direnç olarak izlenecektir.


Petrolde kar satışları sürüyor, Brent petrol 47 dolar varil seviyesinde. Altın fiyatlarında gram TL bazında 450 seviyesi altında görünüm zayıf, 435 destek konumunda. Dolar ons bazında da 1766 desteği altında 1750 destek olarak belirtilebilir, 1800 direnç konumunda.


BIST 100 Endeksi’nde kısa vadeli görünüm 1310 üzerinde güçlü. Gösterge tahvil faizinde %14,00 direnç seviyesi olarak takip edilebilir. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

ABD vadeli endeksleri negatif seyirde

 

Endekste hafif satıcılı açılış bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)