E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste, kısa vadede yükselişin korunması bekleniyor---

Endekste, kısa vadede yükselişin korunması bekleniyor

Endekste, kısa vadede yükselişin korunması bekleniyor
09 Haziran 2021 - 09:23 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BIST’te kar satışları yaşanmasına rağmen kısa vadeli yükseliş trendinin korunması bekleniyor.

Güne sınırlı pozitif başlangıç yapan BIST-100 endeksi gün içinde kısmen dar bantta sıkışık bir seyir izlerken günü %0,04 yükselişle 1.447,59’dan tamamladı. Yurtdışı majör borsalar günü sınırlı düşüşlerle kapatırken, BIST yurtdışı borsalardaki eğilime paralelperformans gösterdi. EM para birimleri günü karışık bir görünümle kapatırken, TL sınırlı değer kazancıyla tamamladı. Yurtdışı borsalarda sınırlı kar satışları yaşansa da global risk alma iştahı güçlü seyrini korurken, tapering endişelerinin azalması sonrası ABD tahvil faizlerinde gerileme devam ediyor. Global risk alma iştahında büyük bir bozulma yaşanmadıkça, BIST’te kar satışları yaşansa da kısa vadeli yükseliş trendinin korunması beklenmektedir. Bunla beraber, yurtdışı borsalarda kar satışlarının güç kazanması durumunda BIST’te de kar satışları yaşanması beklenir. Vaka sayılarındaki düşüşün momentum kaybetmesi ve sınırlı da olsa günlük yükseliş yaşanması BIST’te sınırlı da olsa kar satışları oluşmasına neden olabilir. BIST kapanışına göre ABD ve Alman vadeli endeksleri yatay seyir izlerken,

Asya borsalarında karışık bir seyir var. Güne sınırlı negatif eğilimle başlaması beklenen Endeks’te gün içinde oluşacak olası kar satışlarının alım fırsatı olarak değerlendirilmesi ve kısa vadeli yükseliş trendinin korunması beklenmektedir.

Para ve Döviz Piyasaları:

Dün 8,5884-8,6020 bandında işlem gören Dolar paritesi önceki gün sonuna göre %0,33 oranında değer kaybederek gün sonunu, 8,6006 seviyesinden tamamladı. Döviz sepetikarşısında ise Lira %0,41 oranında değer kazandı. Borçlanma araçları piyasasında on yıllık gösterge tahvilinin getirisi %18,74-%18,89 seviyeleri arasında hareket ederek günü, önceki kapanışa göre 11 baz puan düşüşle %18,78 seviyesinden tamamladı.

Şirket Haberleri:

Tüpraş (TUPRS) sermayesindeki C grubu hisseyi temsilen Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Sn. Fatih Kılınç'ın ayrılması ile boşalan Yönetim Kurulu üyeliğineÖzelleştirme İdaresi Başkanlığı'nca Sn. Salim Arda Ermut atanmış olup, Sn. Ermut, toplanacak ilk Genel Kurulun onayına tabi olmak ve ilk Genel Kurul’a kadar selefinin kalan görev süresini tamamlamak üzere görev yapacaktır."

Günün önemli şirket haberleri 09/06/2021

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

Naturel Enerji ve Ege Seramik sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)