E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEndekste kar satışları sürebilir---

Endekste kar satışları sürebilir

Endekste kar satışları sürebilir
30 Ocak 2020 - 08:56 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analize göre Çin’deki virüsün ekonomilerini olumsuz etkileyebileceğine yönelik endişeler ile küresel risk iştahı zayıf seyir izliyor. BIST 100 endekste dip oluşumu gerçekleşmeden yeni alım konusunda aceleci olunmamalı

BIST 100: Endekste 120 bin seviyesi altında kalınması ile ilk planda 119.100 ve devamında 118.500 destek seviyeleri olarak izlenecektir. Yukarıda ise 120.600 direnç konumunda. Global piyasalarda kar satışları etkili olmakta.

TL Bonolar: TL tahvil faizlerinde belirgin bir değişiklik yok. Son yılların en düşük seviyelerine gelinmesine karşın işlem hacimlerinin düşük kaldığını görüyoruz. 2-10 yıllık tahviller için %10 bileşik faiz seviyesi direnç konumunda.

USD/TL: Gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında zayıf kalmayı sürdürürken, dolar kuru 5,93-5,96 bandının üst kısmını zorlamakta. 5,96 seviyesi üzerinde 6,00 seviyesi ilk planda direnç olarak izlenecektir.

EUR/USD: 1,10 seviyesinde bulunan kritik destek civarında seyir sürüyor. Bu seviye altına kırılım uzun soluklu olmadı ancak Fed sonrasında da anlamlı bir tepki gelmiş değil. 1,1030 kısa vadeli direnç konumunda.

Günün Öne Çıkanları:

GARAN 4Ç finansallarını açıklayacak.

Merkez Bankası Enflasyon Raporu’nu yayımlayacak.

Euro Bölgesi tüketici güven endeksi ile ABD’de 4Ç büyüme ve işsizlik maaşı başvuruları verileri açıklanacak.

İngiltere Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak. Faizlerde bir değişikliğe gitmesi beklenmiyor.

Fed faiz kararı beklenildiği gibi piyasalarda oldukça sınırlı değişiklik yaratırken, esas itibariyle corona virüsünün yarattığı tedirginlik etkili olmaya devam etmekte. Asya piyasalarında yaşanan kar  satışlarının ABD vadeli endeks kontratlarında da kendini gösterdiğini görüyoruz. Genel risk iştahında görülen düşüş ile TL varlıklarda kar satışları gün içinde sürebilir.

BIST 100 Endeksi kısa vadeli yükselen trend altındaki seyrine devam ederken, 120.600’de direnç ile karşılaştı. Çin’deki virüsün bölge ekonomilerini olumsuz etkileyebileceğine yönelik endişeler ile küresel risk iştahı zayıf seyir izliyor. Bu sabah Asya borsaları ve ABD vadeli endeks kontratları düşüş gösterirken, endeksin de yurtdışı etkisiyle kısmi satıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. Teknik olarak endekste 120.600 direnç konumunda iken, 118.500 ve 117.750 destek seviyeleri olarak takip edilebilir. Endekste dip oluşumu gerçekleşmeden yeni alım konusunda aceleci olunmamalı görüşündeyiz.

ABD 10 yıllık tahvil faizleri Fed sonrasında %1,56 düzeyinde, esas itibariyle corona virüsü kaynaklı güvenli liman arayışı etkili olmakta. Eurobond piyasasında uzun vadeli tahvillerde volatilite sürecektir. TL tahvillerde ise 2-10 yıl vade için %10 bileşik faiz seviyesi direnç olarak izlenecektir.

EUR/USD paritesinde 1,10 desteği altında kalıcı bir seyir yaşanmaması olumlu, ancak tepki oldukça sınırlı. GBP/USD de 1,30 üzerinde tutunma eğiliminde. Asya’da ekonomik duruma dair corona virüsü kaynaklı negatif algı ile USD/JPY 108,50 desteğini hedeflemekte. İçeride ise dolar kurunda 5,96 üzerinde 6,00 direnci geçerli. Euro kurunda da 6,55 üzerinde 6,60 direnci izlenecektir.

Brent petrol Asya’da enerji talebinin düşmesi ile 60 dolar varil direncinden döndü, altın fiyatlarında da Fed sonrası toparlanma var.

1571-1585 Dolar ons bandına dönülmesi teknik olarak olumlu. Gram TL bazında ise 300 üzerinde 304 direnci izlenecektir.

BIST 100 Endeksi’nin teknik görünümü 120.600 direnci altında zayıf.

Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

QNB Finansbank

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)