E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste kar satışları devam edebilir---

Endekste kar satışları devam edebilir

Endekste kar satışları devam edebilir
24 Mayıs 2021 - 09:26 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne hafif negatif eğilimle başlaması bekleniyor.

Güne yükselişle başlangıç yapan BIST-100 endeksi gün içinde yükseliş eğilimini devam ettirse de gün sonuna doğru kazançlarını geri vererek haftanın son gününü %0,14 yükselişle 1.451,84’den tamamladı.

Bankacılık endeksi %0,91 düşüşle negatif ayrıştı. Yurtdışı majör borsalar haftanın son gününü yükselişle kapatırken, global risk alma iştahı güçlü kalmaya devam ediyor. Ancak, global risk alma iştahı güçlü seyrini devam ettirse de ABD enflasyondaki yükseliş ve tapering endişeleri piyasaları tedirgin etmeye devam ediyor. EM para birimleri haftanın son gününü karışık bir görünümle kapatırken, TL sınırlı değer kaybı ile tamamladı. BIST’te Mayıs ayındaki yükseliş ve pozitif ayrışma sonrası güç kaybı dikkat çekiyor. Yurtdışı borsalarda satış baskısı yaşanması durumunda BIST’te de kısa vadede kar satışları yaşanma riskinin yükseldiğini düşünüyoruz. Ancak yurtiçinde vaka sayılarının düşmeye devam etmesi nedeniyle BIST’te kar satışları yaşansa da sınırlı kalması ve alım fırsatı olarak değerlendirilerek kısa vadeli yükse iş trendinin korunması beklenmektedir. VIX endeksi 20 seviyelerine gerilerken ABD borsalarında volatilite ve satış yaşanma riskinin azaldığına işaret ediyor. Bugün Almanya piyasaları kapalı olacak. BIST kapanışına göre ABD vadeli endeksleri hafif negatif seyir izlerken, Asya borsaları yeni haftaya genel olarak pozitif eğilimle başladı. Endeksin güne negatif eğilimle başlaması beklenirken, BIST’te sınırlı da olsa kar satışları yaşanma riskinin yükseldiğini düşünüyoruz.

Para ve Döviz Piyasaları:

Cuma günü 8,3776-8,3911 bandında işlem gören USD/TRY paritesi önceki gün sonuna göre %0,17 oranında değer kazanarak gün sonunu, 8,3896 seviyesinden tamamladı. Döviz sepeti karşısında ise Lira %0,02 oranında değer kazandı. Haftanın son işlem günü borçlanma araçları piyasasında %18,22-%18,24 seviyeleri arasında dar bir bantta hareket eden on yıllık gösterge tahvilinin getirisi önceki kapanışa göre 3 baz puan artışla gün içinde gördüğü en yüksek seviye olan %18,24’ten günü tamamladı.

Günün önemli şirket haberleri 24/05/2021

 

TSKB GMYO ve Makina Takım sorusu

 

Şirketlerin 2021 yılı ilk çeyrek açıklanan bilançoları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ KODUŞ24 Mayıs 2021 11:46

    Şekerbank ın yorumlarını  isabetli ve akılcıl buluyorum.Hisse hedef tablosu da mantıklı geliyor bana.