E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEndekste kar satışı riski sürüyor mu---

Endekste kar satışı riski sürüyor mu

Endekste kar satışı riski sürüyor mu
04 Aralık 2020 - 09:37 borsagundem.com

Şeker Yatırım: Endekste kar satışı yaşanma riskinin devam ettiğini ve yükselişlerin kar satışı fırsatı olarak kullanılmaya devam edeceğini düşünüyoruz.

"Güne hafif pozitif başlangıç yapan BIST-100 endeksi gün içinde  dalgalı bir seyir izlerken, günü %0,40 yükselişle 1.330,85’den  kapattı. Bankacılık endeksi negatif ayrışarak günü sınırlı düşüşle  kapattı. Yurtdışı borsalar günü karışık bir görünümle kapattı. TL gün  içinde beklentilerin oldukça üzerinde gelen enflasyon verisi sonrası  değer kaybetse de Hazine ve Maliye bakanı Lütfi ELVAN’ın “enflasyonist  beklentilerin iyi yönetilmesi ve fiyat istikrarının tesisi için, para  ve maliye politikası araçlarımızı eşgüdüm içinde kullanacağız”  açıklaması sonrası değer kayıplarını geri alarak günü değer kazancı  ile tamamladı. TL’deki değer kazancında yüksek gelen enflasyon verisi  sonrası TCMB’nin sıkılaştırma adımlarına devam edebileceği beklentisi  ve dolar endeksindeki düşüş etkili oldu. Ekonomi yönetimi ve para  politikasındaki değişiklik sonrası TL varlıklara yabancı girişi devam  ediyor. TCMB verilerine göre geçen hafta BIST’e 234 milyon dolar net  yabancı girişi gerçekleşirken, son üç haftalık giriş 1,24 milyar  dolara ulaştı. DİBS tarafında ise haftalık 147 milyon Dolar giriş  olurken, son üç haftalık giriş 617 milyon dolara ulaştı. Yabancı  ilgisiyle TL varlıklardaki ve özelliklede BIST’teki pozitif seyrin  orta vadede devam etmesi beklenmektedir. Ancak, kısa vadede BIST’te  kar satışı riskinin devam ettiğini düşünüyoruz. Şuan için yabancı  ilgisinin güçlü olması kar satışlarının sınırlı kalmasına neden  oluyor. BIST’in önümüzdeki dönemde yurtdışı borsalarla daha yüksek  korelasyonla hareket etmesi beklenmektedir. CDS’ler 360 seviyelerine  kadar gerilerken, TL’deki güçlenmeyi destekleyerek TL varlıklara  yönelik risk alma iştahının güçlenmeye devam ettiğine işaret ediyor.

KAR SATIŞI YAŞANMA RİSKİ

CDS’ler yeniden 400’lü seviyeler üzerine yönelmedikçe TL varlıklarda  kısa vadede önemli bir bozulma yaşanması beklenmez. Bugün ABD’de açıklanacak istihdam verileri, fabrika siparişleri ile Almanya’da açıklanacak fabrika siparişleri takip edilecek. İstihdam verilerinin  zayıf gelmesi yurtdışı borsalarda kar satışlarına neden olabilir. BIST  kapanışına göre ABD ve Almanya vadeli endeksleri sınırlı negatif  seyrederken, Asya borsalarında karışık bir seyir var. Endeksin güne sınırlı pozitif eğilimle başlaması beklenirken, endekste kar satışı yaşanma riskinin devam ettiğini ve yükselişlerin kar satışı fırsatı  olarak kullanılmaya devam edeceğini düşünüyoruz."

Şeker Yatırım

4 Ocak'tan itibaren VİOP'ta yenni kurallar

Günün önemli şirket haberleri 04/12/2020

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)