E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste hafif alıcılı açılış beklentisi---

Endekste hafif alıcılı açılış beklentisi

Endekste hafif alıcılı açılış beklentisi
14 Eylül 2021 - 08:30 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BİST 100 endeksi ve VIOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekleniyor.

Türkiye'de coronavirüs vaka sayısının bir önceki gün 24.613 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 231 kişi olarak açıklandı.

Finansal İstikrar Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan başkanlığında toplandı. Elvan, '"Toplantıda finansal sektörün görünümü, risk ve fırsatlar ile makro ihtiyati tedbirlere ilişkin değerlendirmelerde bulunduk.'' dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Afganistan'da kurulan geçici hükümet yeteri kadar kapsayıcı değil .
Rusya'nın dört şehrinden daha Türkiye ile hava yolu ulaşımının açılacağı açıklandı.

ABD Savunma Bakanı Austin, Afganistan'dan kaynaklanan tehditlere dikkat etmeyi sürdüreceklerini, ancak bu çabaların, ABD'nin hızlanarak artan Çin tehdidine odaklanmasını engellemeyeceğini belirtti.

BM Genel Sekreteri Guterres: Afganistan konulu konferansta 1,1 milyar dolardan fazla bağış sözü aldık.
Fransa Merkez Bankası, 2021 yılı için GSYH büyüme tahminini %5,8'de %6,3'e çıkardı. 2022 ve 2023 için beklentilerini aşağı yönlü revize etti.

Çin, delta varyantı salgınını bir kez daha durdurmak ve Covid-19'a karşı katı sıfır tolerans yaklaşımını sürdürmek için güneydoğudaki Fujian eyaletinde 4,5 milyonluk bir şehri karantina altına aldı.

JPMorgan Chase stratejisti Kolanovic, yatırımcıların Delta varyantının etkisi ile koronavirüs vakalarında görülen artış karşısında güvenli liman olarak teknoloji hisselerine yönelimlerinin kısa ömürlü olacağını savundu .

Ne Olacak?

Yurtiçinde önemli bir veri akışı bulunmazken, İngiltere'de İşsizlik Oranı, ABD'de ise TÜFE açıklanacak.

Fed Başkanı Powell, Fed Yönetim Kurulu üyesi Bowman ve Fed Başkan Yardımcısı Clarida, 24 Eylül'de pandemiden toparlanmanın konuşulacağı bir toplantı gerçekleştirecek.

ABD Başkanı Biden 24 Eylül'de Avustralya Hindistan ve Japonya liderlerini Beyaz Saray'da ağırlayacak .

Borsa İstanbul'un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Küresel piyasalar haftaya sakin başladı. Asya Piyasaları günü hafif satıcılı tamamlarken, piyasalar geçen hafta açıklanan ABD üretici enflasyonunun beklentileri aşmasından sonra bu hafta açıklanacak ve varlık alımı azaltımıyla ilgili ipucu verebilecek tüketici enflasyon verisine odaklandı. Özellikle Fed Başkanlarından yapılan yüksek enflasyonun geçici olduğu yorumlarının ardından bu ay açıklanacak enflasyon verisinin önemi daha arttı. Delta ve mu varyantının yayılmasının ekonomik toparlanmayı etkileyeceğine dair endişeler, hafta içinde Fed tarafından yayımlanan Bej Kitap Raporu'na da yansırken, ABD'de enflasyonun Ağustos ayında sınırlı da olsa gerilemesi bekleniyor. Ayrıca reel çaptaki enflasyonist ortam gündemdeki yerini ve önemini koruyor.

BİST100 endeksi de geçtiğimiz işlem gününde küresel piyasalara paralel yatay seviyede seyretti. Volatilitenin yüksek olmadığı işlem gününde piyasalar önümüzdeki hafta yapılacak olan TCMB PPK'ya odaklandı. Endeks günü kurdaki geri çekilmenin etkisi de arkasına alarak hafif alıcılı devam ettiği işlem gününü yatay tamamladı.

Temmuz ayı Sanayi Üretim Endeki açıklandı. Buna göre, Temmuz'da takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi geçen yılın aynı ayına göre %8,7 yükseldi. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, Temmuz'da madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi geçen yılın aynı ayına göre %15,2, imalat sanayi sektörü endeksi %7,9 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi % 11,7 arttı.
 
 VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, Pazartesi günü 1.554 - 1.577 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.560 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 7.834 azalarak 553.140 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO'nın geçtiği 1.577 seviyesinden aşağı yönde uzaklaşıyor olmamız kısa vadede düşüş eğilimini arttırırken, 1.575'in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.620 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.545 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.575 ve 1.585 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.555 ve 1.545 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 14/09/2021

Altında kritik gün!

Asya borsalarında Nikkei zirvesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)