E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste hafif alıcılı açılış bekleniyor---

Endekste hafif alıcılı açılış bekleniyor

Endekste hafif alıcılı açılış bekleniyor
15 Eylül 2021 - 08:15 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BİST 100 endeksi ve VIOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 27.802 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 276 kişi olarak açıklandı.

TCMB yabancı para zorunlu karşılık oranlarını 200 baz puan artırdı.

TCMB: Zorunlu karşılık oranlarında yapılan değişiklikler 17 Eylül'de yürürlüğe girecek .

Çin'de perakende satışlar artan vakalar sonucu tüketimin zayıflaması ile zayıfladı.

İngiltere Sağlık Bakanı Javid, Covid-19 salgını nedeniyle kış aylarında Ulusal Sağlık Hizmeti üzerinde baskı oluşması durumunda, hükümetin yeni tedbirlerin yürürlüğe gireceği B planını uygulamaya koyabileceğini bildirdi.

AB Komisyonu Kıdemli Başkanı Timmermans, "Enerji fiyatlarındaki artış yenilenebilir dönüşümü hızlandırmalı. Enerji fiyatındaki artışın sadece beşte biri karbon fiyatlarına bağlanabilir. Bu artışın diğer sebepleri piyasadaki kıtlığın sonucudur" dedi.

Kuzey Kore'nin yeni bir füze denemesi yaptığı öne sürüldü .

Ne Olacak?

İçeride Bütçe Dengesi açıklanacakken, İngiltere’de TÜFE, ABD’de Sanayi Üretim Endeksi ve Kapasite Kullanım Oranı açıklanacak.

Fed Başkanı Powell, Fed Yönetim Kurulu üyesi Bowman ve Fed Başkan Yardımcısı Clarida, 24 Eylül'de pandemiden toparlanmanın konuşulacağı bir toplantı gerçekleştirecek.

ABD Başkanı Biden 24 Eylül'de Avustralya Hindistan ve Japonya liderlerini Beyaz Saray'da ağırlayacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününe hafif alıcılı başlangıç yapmasının ardından gün ortasında Dolar / TL’nin de yukarı yönlü seyri ile birlikte satıcılı seyre yöneldi. Yurtiçi piyasalarda ise önemli bir veri akışı bulunmuyordu. Piyasalar ABD’den gelecek enflasyon verisine odaklanırken, beklentilere paralel gelen enflasyon verisi sonrasında Dolar Endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin gerilemesi ile dolar değer kazandı. Endeks günü yatay seviyeden tamamlarken, Borsa İstanbul’da yön arayışı devam etti.

Piyasalar dün, geçtiğimiz hafta açıklanan ABD üretici enflasyonunun beklentileri aşmasından sonra bu hafta açıklanacak ve varlık alımı azaltımıyla ilgili ipucu verebilecek TÜFE verisine odaklandı. Özellikle son zamanlarda ekonomilerde yüksek enflasyon tartışmaları kendini gösterirken, ABD'de yıllar sonra enflasyonun %5,00'in üstünde seyretmesi endişelere yol açmıştı. ABD'de açıklanan TÜFE, Ağustos ayında beklentiler dahilinde %5,40'tan %5,30'a geriledi. Ağustos ayında yıllık olarak çekirdek enflasyon ise %4,00 arttı. Beklentilere paralel gelen enflasyon verisi sonrasında dolar endeksi 92,50 seviyesinin altına gelirken dolar, küresel piyasalarda değer kaybetti. Doların geri çekilmesi sonrasında güvenli limanlara geçiş hızlanırken, veri açıklanmadan önce 1.785 seviyesinde olan ons altın 1.800 seviyesine kadar yükseldi.
 
VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, Salı günü 1.549 - 1.572 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.556 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 3.201 azalarak 549.939 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1570 seviyesinden aşağı yönde uzaklaşıyor olmamız kısa vadede düşüş eğilimini arttırırken, 1.565’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.620 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.550 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.565 ve 1.575 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.550 ve 1.542 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Merkez Bankası'ndan 'zorunlu' hamlesi

Altın fiyatını ABD varlıkları destekliyor

Asya borsaları beklentileri karşılamayan veriler ile geriledi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)