E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste hafif alıcılı açılış bekleniyor---

Endekste hafif alıcılı açılış bekleniyor

Endekste hafif alıcılı açılış bekleniyor
31 Ağustos 2021 - 08:26 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BİST 100 endeksi ve VIOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 19.557 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 245 kişi olarak açıklandı.

Türkiye, AB'nin Dijital Kovid-19 Aşı Sertifikası Sistemi'ne alındı .

Amerikan askerlerinin Afganistan’daki 20 yıllık varlığı sona erdi. CENTCOM Komutanı General McKenzie, “Afganistan’dan çekilmemizin tamamlandığını ve Amerikan vatandaşları, üçüncü ülke yurttaşları ile savunmasız Afganların tahliyesine yönelik askeri misyonumuzun sona erdiğini duyurmak için burada bulunuyorum” dedi.

AB, artan coronavirüs vakaları nedeniyle ABD'ye yeniden seyahat kısıtlamaları uygulanmasına karar verdi.

Artan enerji maliyetleri Almanya’da tüketici fiyatlarını 2008 yılından bu yana en yüksek seviyeye çıkardı. Ülkede Ağustos ayında yıllık tüketici enflasyonu %3,4 olarak kaydedildi.

EPDK’dan elektrik faturası açıklaması: Gizli zam söz konusu değil .

Gıda Perakendecileri Derneği, zincir marketlerde ortak fiyat belirlendiğine yönelik iddiaları reddetti.

Çin'de delta varyantının etkisi Ağustos ayında hizmet sektörü satın alma yöneticileri endeksine yansıdı.

Müteahhitler, 2 Eylül’de inşaatları durduruyor . İnşaat müteahhitleri çimento fiyatlarının yüksekliğinden şikayetçi.

Ne Olacak?

Yurtiçinde önemli bir veri akışı bulunmazken, Almanya’da İşsizlik Oranı, Euro Bölgesi’nde ise Öncü TÜFE verileri açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Piyasalar haftanın son işlem gününde Jackson Hole Ekonomi Politikaları Sempozyumunda konuşacak FED Başkanı Powell’ın sunumunu bekledi. Hafta içinde ABD Dolar Endeksi para politikasında sıkılaştırma yanlısı bazı Fed yetkililerinden gelen tahvil alımlarının erkenden azaltılması çağrılarının ardından hafif değer kazanırken, Powell konuşmasında gevşek para politikası yanlısı ifadeler kullanması coronavirüsün ekonomiye verdiği zarara ve Kabil'de yaşanan saldırıların siyasi yansımalarına ilişkin endişeleri dindirerek vereceği mesajlar beklendi. Fed Başkanı Jerome Powell'ın Jackson Hole'da yaptığı güvercin açıklamalar piyasalara olumlu yansıdı. Powell, ekonominin, Fed’in varlık alımlarının azaltılması için daha önce ortaya koyduğu “kayda değer ilave toparlanma” seviyesine ulaştığını, aynı zamanda istihdam piyasasının da “açık bir ilerleme” kaydettiğini söyledi.

Yurtiçi piyasalara baktığımızda ise Cuma günü TCMB resmi rezerv varlıkları açıklandı. Temmuz ayında bir önceki aya göre %8,3 artarak 105,8 milyar dolara yükseldi. Bu dönemde alt kalemler itibarıyla, döviz varlıkları bir önceki aya göre %12,6 artarak 62,6 milyar dolar, altın cinsinden rezerv varlıkları ise %2,6 artarak 41,6 milyar dolar oldu. Perşembe günü ise 13-20 Ağustos haftasında yurt dışı yerleşik yatırımcılar piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış verilerle 20 Ağustos haftasında 207,1 milyon dolar değerinde hisse senedi alımı yaptı. 207 milyon dolarlık yabancı ilgisi hisse senetleri piyasasında 8 Ocak haftasından bu yana en yüksek tutarlı yabancı Hisse senedi alımı olarak kayıtlara geçti.

BİST100 endeksinde 1.430 puan desteğinin görülmesinin ardından başlayan yükseliş, geçtiğimiz hafta 1.472 seviyelerine kadar devam etti, bu seviyeden başlayan kar realizasyonlarında endekste 1.444 puana kadar geri çekilmişti. Endekste 1.440 ve 1.430 seviyelerinin kuvvetli destek oluşturmasını beklenirken, yukarı yönde ise 1.470 puanın üzerindeki kapanışları 1.550 hedef seviyesine yönelik hamle olarak değerlendireceğiz.

Dolar/TL tarafına baktığımızda ise son haftalarda en çok değerlenen para birimlerinden biri olarak karşımıza çıkarken Cuma gününe kısmi değer kaybıyla başlamasının ardından gün içerisinde 8,39 - 8,40 civarında dengelendi.
  
VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, Cuma günü 1.594 - 1.616 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.612 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 117.335 artarak 417.901 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1610 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 1.633’ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.650 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.595 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.624 ve 1,633 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.605 ve 1.595 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Altın, son 1 ayın zirvesine yaklaştı

Olumlu fiyatlamalar yeni haftada da devam edebilir

Asya piyasalarında veri baskısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)