E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste hafif alıcılı açılış bekleniyor---

Endekste hafif alıcılı açılış bekleniyor

Endekste hafif alıcılı açılış bekleniyor
17 Ağustos 2021 - 08:25 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BİST 100 endeksi ve VIOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 18.163 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 165 kişi olarak açıklandı.

ABD, Kovid - 19 vaka sayılarındaki artış nedeniyle Türkiye'yi en riskli ülkeler arasına ekledi, vatandaşlarına 'seyahat etmeyin' tavsiyesinde bulundu .

Reuters’ta yer alan habere göre Türkiye'nin Afganistan'ın başkentindeki Kabil Havalimanı'nı koruma planından vazgeçtiği belirtildi .

ABD Başkanı Biden, ABD’nin gerekirse Afganistan’daki teröre karşı "hızlı hareket edeceğini açıkladı. Biden, Afganistan’da bir ulus inşa etmenin asla ABD’nin hedefi olmadığını belirtti.

Biden: Afganistan'daki ABD varlığını sona erdirme kararımdan pişman değilim. Ordularımızdan başka bir ülkenin iç savaşında aralıksız yer almalarını istemeyeceğim ve bu bizim ulusal güvenlik çıkarımıza uymuyor .

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Afganistan'daki durumu AB, NATO, İngiltere ve Türkiye ile görüştü .

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Price, Afganistan'da gelecekteki hükümetlere karşı tutumumuz, o hükümetin eylemlerine, Taliban'ın eylemlerine bağlı olacak.

Pentagon Sözcüsü Kirby: Kabil Havalimanı'nda güvenliğin sağlanması noktasında Türk askerleriyle birlikte çalışıyoruz.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez: Selin etkilerini en aza indirmek amacıyla afetten etkilenen vatandaşlarımızın faturalarının ödeme süresini 3 ay süreyle erteliyoruz.

Ne Olacak?

Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, İngiltere’de GSYH, ABD’de Perakende Satışlar, Kapasite Kullanım Oranı ve Sanayi Üretim Endeksi ön planda olacak.

Fed Başkanı Powell Town Hall Toplantısına katılacak ve konuşma gerçekleştirecek.

Jackson Hole Toplantısı 26 - 28 Ağustos’ta gerçekleşecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Geçtiğimiz haftayı alımlarla kapatan BİST100 endeksi, yeni haftanın ilk gününe yükselişle 1.451 seviyesinden başladıktan sonra günün ikinci yarısında da yükselişini sürdürdü. Endeks açılışın ardından 1.462 puan ile 14 Haziran sonrası en yüksek seviyeyi gördü. Teknik seviye olarak önemli görülen 1.470 puan endeksin yukarı yönlü hareketlerinde ilk kritik seviye olarak karşımıza çıkıyor. Borsa İstanbul'daki yükselişte küresel borsalardaki ralli etkili oluyor. Avrupa’da son yılların en uzun soluklu yükselişi ve ABD’deki yeni rekorlardan destek alan piyasalardaki iyimserlik sürüyor.

Döviz kurları ise yeni haftaya düşüşle başladı. TCMB'nin faizleri sabit tutması ve önümüzdeki dönem için de faiz indirimi mesajı içermeyen PPK metni ardından düşmeye başlayan Dolar/TL, 8,45'in altını gördü. Günün ilk bölümünde 8,44'e çekilen Dolar/TL öğleden sonra 8,47 seviyelerinde dengelendi.
Yurtdışı tarafta ise delta varyantı kaynaklı gelişmeler ve Çin'de ekonomik toparlanmanın zayıfladığına yönelik göstergelerle yeni haftaya düşük iştahla başladı. Düşük risk iştahı ile birlikte Dolar Endeksi yükseldi. 10 yıllık ABD hazine tahvil getirisi ise Cuma günkü Michigan Tüketici Güveninin neredeyse 10 yılın en düşük seviyesinde gelmesinin ardından geriledi. Getiri 4 baz puan düşüşle %1,24’lere geriledi. Bu hafta FOMC toplantı tutanaklarının ön plana çıkmasını bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Ağustos kontratı, Pazartesi günü 1.570 - 1.584 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.579 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 3.885 artarak 509.485 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.564 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 1.600’ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.630 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.561 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.590 ve 1,600 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.570 ve 1.561 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Küresel piyasalarda negatif görünüm

Petrolde seyir yataya döndü

Altında yatay seyir sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)