E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste hafif alıcılı açılış bekleniyor---

Endekste hafif alıcılı açılış bekleniyor

Endekste hafif alıcılı açılış bekleniyor
11 Ağustos 2021 - 08:14 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BİST 100 endeksi ve VIOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 26.597 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 124 kişi olarak açıklandı.

ABD Senatosu, ABD Başkanı Joe Biden'ın ekonomi planının ilk aşamasını oluşturan 1 trilyon dolarlık altyapı paketini onayladı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Muğla Milas yangınının kontrol altına alındığını açıkladı.

Goldman Sachs, ABD'de bugün açıklanacak enflasyon verilerine ilişkin raporunda dolarda devam eden yükseliş için neden görmediğini ifade ederken, Fed'in 2023 yılı 3. çeyreğine kadar faiz artırmasının beklenmediğini tekrarladı .

ABD Dışişleri Bakanlığı, Covid-19) vakalarının arttığı ve aralarında İsrail ile Fransa'nın da olduğu 8 ülkeyi "tüm seyahatlerden kaçının" tavsiyesinin verildiği "yüksek riskli ülkeler" listesine ekledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Price: Kabil Havalimanı konusunda Türkiye ile görüşmeler sürüyor.

TFF, yeniden düzenlenen stadyumlara giriş şartını açıkladı. Aşı takvimini tamamlayanlar stadyumlara girebilecek. Misafir takım seyircisi müsabakalara alınmayacak.

Ne Olacak?

Yurtiçinde önemli bir veri akışı bulunmazken, ABD’de TÜFE verisi açıklanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün saat 21.00’de, Kanal D ve CNN TÜRK ortak yayınına konuk olacak .

TCMB Faiz kararı yarın açıklanacak.

Fitch, Türkiye'ye ilişkin yılın ikinci değerlendirmesini 13 Ağustos tarihinde açıklayacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Geçtiğimiz işlem gününde küresel piyasalarda karışık seyir hakimdi. Fed başkanlarından gelen şahin tutum ile ABD'de teşviklerin geri çekilmesine yönelik yorumlar piyasaları baskılarken, delta varyantı da tüm dünyada etkisini sürdürüyor. Küresel piyasalar bugün açıklanacak ABD’deki TÜFE verisine odaklandı. Geçtiğimiz ay %5'in üzerinde gelerek beklentileri aşan TÜFE verisi sonrasında ''enflasyonun geçici yüksek olduğu'' açıklamaları ön planda olmuştu.

BİST100 endeksi tarafında ise pozitif görüşümüzü koruyoruz. Dün küresel piyasalara paralel hafif satıcılı açılış yapan BİST100 endeksi günü hafif alıcılı seyirde tamamladı. 60 g HO'nun geçtiği seviyede kalıcı olmamız, yükseliş eğilimde kalmamızı hızlandırıyor. Kısa vadede 1.460 seviyesini hedef olarak öngörüyoruz.

Güvenli limanlar tarafında ise ABD'den gelen Tarım Dışı İstidam verisi fiyatlanıyor. Tarım Dışı İstihdamın yüksek gelmesi ve ABD piyasalarında hızlı bir toparlanma olacağı beklentisi ile güvenli limanlardan çıkış hızlandı.

Petrol tarafında ise hafta başından bu yana delta varyantı kaynaklı coronavirüs vakalarındaki artışın hızlanması ve Çin'de de görülmeye başlaması sonrasında yakıt talebini düşüreceği konusundaki endişelerle aşağı yönlü seyir hakimdi.

Dolar / TL 5 günlük yükselişin ardından bugün geri çekildi ve dün 8,60 seviyesinde dengelendi. Haziran ayını rekorla geçiren Dolar / TL’de Temmuz ayının son haftasında başlayan düşüş Ağustos ayının ilk haftasına kadar devam etti ve 8,25’e kadar geri çekildi. Ağustos ayının ikinci haftasında yurtiçinden gelen yüksek TÜFE verisi sonrasında tekrar yükselişe geçen Dolar / TL’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘yüksek faiz, yüksek enflasyon’ açıklaması sonrasında değer kaybı devam etti. Yurtiçi piyasalar kısa vadede yarın açıklanacak faiz kararına odaklandı. Yurtdışı tarafta ise Fed üyelerinin güvercin tutumdan şahin tutuma geçmesi, ABD’de Tarım Dışı İstihdam verisinin beklentilerin üstünde gelerek ABD piyasalarının hızlı toparlanacağı beklentisi ve dolar endeksinin tekrar 93’lü seviyelere gelmesi ile dolar, küresel piyasalarda değer kazandı. Dolar / TL tarafını teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde 8,65 - 8,70 - 8,80 seviyeleri direnç noktaları, geri çekilmelerde ise 8,50 - 8,40 seviyeleri destek noktaları olarak takip edilecek.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Ağustos kontratı, Salı günü 1.545 - 1.567 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.560 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 16.824 azalarak 565.244 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.545 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 1.585’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.605 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.550 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.578 ve 1.585 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.560 ve 1.550 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Doların nedensiz yükselişi

Altın yatırımcıları ABD enflasyonunu bekliyor

ABD borsaları günü karışık seyirle kapattı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)