E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste hafif alıcılı açılış bekleniyor---

Endekste hafif alıcılı açılış bekleniyor

Endekste hafif alıcılı açılış bekleniyor
16 Temmuz 2021 - 08:17 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BİST 100 endeksi ve VIOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekleniyor.

Türkiye’de coronavirüs vaka sayısının bir önceki gün 7.304 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 48 kişi olarak açıklandı.

Dünya Bankası: 2021’de Türkiye’ye 1,5 milyar dolar destek verdik .

JP Morgan: TCMB'den halen ilk faiz indirimini Ekim ayında 50 baz puan ile bekliyoruz. TCMB'nin yılın son 3 ayında 50'şer baz puan faiz indirimine gitmesini bekliyoruz .

ABD Hazine Bakanı Yellen, ülkede bir-iki ay daha enflasyon yaşanacağını ifade ederek, enflasyonun geçici karakterli olduğuna vurgu yaptı.

FED Başkanı Powell enflasyon verisi sonrasında fiyat gelişmelerinin özgün olduğunu belirterek, Fed'in riskleri takip ettiğini vurguladı.

Powell: Enflasyonun geçici olduğu konusunda elimizde kesinlik yok ancak halen inandığımız bu .

Powell: Fed'in tahvil alımı azaltımı eşeğinden hala uzaktayız .

AB, Covid-19 nedeniyle uygulanan seyahat kısıtlamalarından muaf tutulabilecek ülkeler listesine Ukrayna'yı ekledi. AB'nin seyahat listesinde Türkiye yine yer almadı.

ABD’DE ÜFE önceki aya kıyasla %1, önceki yılın aynı dönemine göre %7,3 arttı.

ABD’de ilk kez işsizlik maaşı talebinde bulunanların sayısı 10 Temmuz ile biten haftada önceki haftaya kıyasla 26.000 kişi azalarak 360.000’e geriledi.

TOGG: 2022 yılının sonunda seri üretime hazırız .

Tütün içeren purolar, uçları açık purolar ve sigaralar için ÖTV oranı %45 olarak belirlendi .

İngiltere, Türkiye'yi Covid - 19 'kırmızı listeden' çıkarmadı .

Ne Olacak?

Yurtiçinde Bütçe Dengesi açıklanacak.

Euro Bölgesinde TÜFE verileri, ABD’de Michigan Beklentileri açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Bu hafta yurtiçi piyasalara karışık ve kararsız bir tablonun hakim olduğu görülürken yurtdışı piyasalarla korelasyonun bir türlü tutturulamadığı dikkat çekiyor. Bu hafta ABD’den gelen enflasyon verisi piyasaları hareketlendirdi. TÜFE, Mayıs’ta %5’e yükselmesinin ardından Haziran’da %5,4 oldu. Piyasa beklentilerinin çok üzerinde gelen verideki artışta yaz sezonunun etkisi yüksekti. Seyahat, turizm ve konaklama payının yüksek olduğu sepette otomobil satışları da etkili oldu. Piyasa beklentilerinden yüksek gelen enflasyon verisinin ardından dolar ve altın başta olmak üzere fiyatlarda hareketlilik artarken, ABD Dolar Endeksi yükselişe geçti, diğer taraftan St. Louis Fed Başkanı James Bullard, ekonomik toparlanma ve salgının kontrol altına alınmasıyla beraber acil durum önlemlerinin geri çekilmesi için doğru zamanın geldiğini söyledi. ABD Hazine tahvil faizlerindeki artışın ekonomik büyüme için olumlu olduğunu belirten Bullard, 2022’nin sonlarına doğru faiz artışı beklemediğini yineledi.

Yurtiçi piyasalara baktığımızda ise uzun Kurban Bayramı öncesinde TCMB Para Politikası Kurulu Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Kurul, piyasa beklentilerine paralel %19 olan faiz oranını sabit tuttu. Karar metninde ’’yaz aylarında enflasyonda görülebilecek oynaklıklar ve enflasyon beklentilerindeki yüksek seviyeler, fiyatlama davranışları ve enflasyon görünümü üzerinde risk oluşturmaya devam ediyor’’ diyen Merkez Bankası, para politikasındaki mevcut sıkı duruşun kararlılıkla sürdürüleceğini yineledi. Haziran ayı ortasından bu yana ilk defa 8,60 seviyesi altına gerileyerek Salı günü 8,58 seviyesini test eden Dolar/TL, karar sonrası 8,60 seviyelerinde dengelendi.

BİST100 tarafında endeks bu hafta 200 g HO’nun geçtiği 1.370 puanın altına sarkmasının ardından 1.341 puanı görürken gelen tepki alımlarıyla 1.370 puana tekrar yaklaşmayı başardı. Endekste 1.360 - 1.350 seviyesinin destek seviyesi olmasını beklerken yukarıda ise 1.380 ve 1.400 seviyelerinin direnç oluşturmasını bekleyebiliriz.
 
VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Ağustos kontratı, Çarşamba günü 1.483 - 1.505 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.501 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 23.813 azalarak 502.886 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1502 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 1.510’un üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.550 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.481 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.510 ve 1,520 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.490 ve 1.481 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Küresel petrol talebi 2022’de pandemi öncesine dönecek

ABD’de işsizlik başvuruları beklentiler doğrultusunda azaldı

ABD'de sanayi üretimi beklentilerin altında kaldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)