E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste hafif alıcılı açılış bekleniyor---

Endekste hafif alıcılı açılış bekleniyor

Endekste hafif alıcılı açılış bekleniyor
26 Kasım 2020 - 08:13 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

Ne Oldu?
• Türkiye’de toplam korona virüs hasta sayısı 6.814 kişi artarak 467.730’a, hayatını kaybeden kişi sayısı 168 kişi artarak 12.840’a yükseldi. İyileşen hasta sayısı ise 385.480.
• Sağlık Bakanı Koca: (Kovid-19) Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda semptom göstermeyen pozitif vakaları da günlük tabloda vermeyi planlıyoruz .
• Koca: Semptomsuz vaka sayısı 28.351 .
• Koca: Bazı iller 3. zirveyi yaşıyor. İstanbul, İzmir, Kocaeli, Bursa bu iller arasında.
• FOMC Tutanakları: Politika yapıcılar, varlık alımlarının hızı, bileşimi konusunda hemen ayarlamaya ihtiyaç olmadığına karar verdiler .
• FOMC Tutanakları: Politika yapıcılar, varlık alımlarının rolünün istihdam ve enflasyon hedeflerini desteklemeye doğru kaydığını not ettiler.
• FOMC Tutanakları: Politika yapıcılar Fed'in uygun olduğunda, varlık alım hızını artırarak veya daha uzun vadeli varklıklara kayarak daha fazla destekleme sağlayabileceğini not ettiler.
• FOMC Tutanakları: Birçok yetkili, FOMC'nin varlık alımları konusunda yönlendirmenin güçlendirilmesi gerektiğini düşünüyorlar .
• MGK bildirisinde, İrini Harekatı kapsamında Türk gemisine yönelik tek taraflı, uluslararası hukuka ve müttefiklik ilişkilerine aykırı müdahale kınandı.
• Donald Trump, Rusya soruşturması kapsamında hakkında "FBI'a yalan söyleme" suçlaması bulunan eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'e özel af çıkardığını duyurdu.
• Enerji alanında düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM'de kabul edildi.
• Almanya'daki Kovid-19 kısıtlamaları 20 Aralık'a kadar uzatıldı .

Ne Olacak?
• İçeride Para Politikası Toplantı Tutanakları açıklanacak.
Euro Bölgesi’nde AMB Toplantı Tutanakları açıklanacakken, ABD’de Piyasalar tatil nedeniyle kapalı olacak.
• Fed Başkanı Powell, 2 Aralık'ta Temsilciler Meclisi'nde sunum yapacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Korona virüs aşısından gelen olumlu haberler ve ABD’nin mevcut Başkanı Trump’ın seçilmiş Başkan Joe Biden’ın zaferini kabul etmesiyle, ABD Piyasaları Salı günü yükselişini sürdürdü. Ayrıca Piyasalar Joe Biden’ın Hazine Bakanlığı’na eski FED Başkanı Janet Yellen’ı atayacağı piyasalar tarafından olumlu karşılandı. Yallen’ın atanmasının olumlu karşılanması ise FED Başkanlığı zamanında ‘0 Faizlerin Anası’ olarak adlandırılması ve 2008 yılında FED San Francisco Başkanı olduğu sırada yaşanan ekonomik krizde, krizle mücadelede tecrübeli olması.

Joe Biden, Yallen’ın para ve maliye politikalarında kendisine çok yardımcı olacağını ve işsizlik rakamını aşağı yönde çekeceğine güveniyor.

BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününe ABD vadelileri ve Asya Piyasalarındaki yatay seyirle birlikte %0,69 oranında yükselişle 1.330 seviyesinden başlangıç yaptı. Ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan sevindirici bir haber geldi. Koca, ‘’Erişkin tipi tetanos-difteri aşısının tüm üretim süreçleri tamamen yerli imkanlarla tamamlandı. Uluslararası standartlarda üretilen ilk yerli aşımız kullanıma hazır’’ açıklamasında bulunurken, endekste haberin ardından alımlar hızlandı. Fahrettin Koca’nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan da aşı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ‘’Aşıları takip ediyoruz. Bir kısmının siparişini verdik. Aşı geliştirme çalışmalarında artık uygulama aşamasına gelen projelerimiz var. Kendi aşımızda da önemli bir yere geldik. En geç Nisan’da uygulamayı planlıyoruz.’’ dedi.

Endeks pozitif başladığı işlem gününü kurun gevşemesi ve aşı haberlerinden gelen olumlu seyirle birlikte kapanışa doğru gelen kar satışlarıyla %0,34 oranında yükselişle 1.325 seviyesinden tamamladı. Metal ana sektörü payları %2,00 oranında değer kazanırken, orman kağıt basım sektörü payları %2,31 oranında değer kaybetti. BİST100 endeksinde takip edeceğimiz direnç seviyeleri 1.337 - 1.348 - 1.355 olacakken, destek seviyeleri ise 1.318 - 1.311 - 1.300.
Dolar / TL tarafında ise BDDK’nın uzun süredir konuşulan aktif rasyosunu Salı günü bir açıklama ile yıl sonu itibarıyla uygulamadan kaldırmasını açıklamasıyla geri çekilen dolar / TL, Akdeniz gerginliği ve jeopolitik risklerin etkisiyle kur 8,00’e kadar yükseldi. Gün içinde sakin seyirde hareket eden Dolar / TL’de 8,00 - 8,05 direnç, 7,90 - 7,85 destek seviyeleri olarak takip edilecek.
ABD tarafında veri olarak ise dün İşsizlik Başvuruları açıklandı. ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuruları bir önceki haftaya göre 30.000 artarak 778.000 oldu. Piyasalarda beklenti başvuruların 733.000 olacağı yönündeydi.
ABD Piyasalarının Şükran Günü nedeniyle 1,5 gün tatil olduğunu hatırlatalım.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, Çarşamba günü 1.479 - 1.501 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.482 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 8.896 adet artarak 482.458 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.480 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini canlı tutuyor, özellikle 1.522’nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.650 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.461 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.495 ve 1.505 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.472 ve 1.461 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Endekste yatay seyir bekleniyor

 

Endekste geri çekilmeler kısa vadeli teknik düzeltmeler

 

Endekste olumlu görünüm korunuyor…

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)