E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste hafif alıcılı açılış bekleniyor---

Endekste hafif alıcılı açılış bekleniyor

Endekste hafif alıcılı açılış bekleniyor
25 Kasım 2020 - 08:13 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

• Türkiye’de toplam korona virüs hasta sayısı 7.381 kişi artarak 460.916’ya, hayatını kaybeden kişi sayısı 161 kişi artarak 12.672’ye yükseldi. İyileşen hasta sayısı ise 381.569.
• Sağlık Bakanı Koca: Bursa, Kocaeli ve Gaziantep'te belirgin artış var. Bu illerimizde daha gayretli, daha titiz bir çalışma gerekiyor.
• Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Türkiye-Rusya arasındaki ticaret hacminin artırılması başta olmak üzere iki ülke ilişkilerini geliştirecek adımlar ile Dağlık Karabağ, Suriye ve Libya’daki gelişmeler ele alındı.
• Dışişleri/Aksoy: Yunanistan Dışişleri Bakanı’nın bugünkü açıklamalarında ülkemize yönelttiği ithamlar ve kullandığı tehditkâr dil, Yunan tarafının ülkemizle arasındaki meseleleri diyalog ve diplomasi yoluyla çözmeyi arzu etmediğini bir kez daha gösterdi.
• Donald Trump, Joe Biden'ın ekibinin istihbarat brifingi almasını onayladı .
• ABD Genel Hizmetler İdaresi tarafından geçiş sürecinin resmen başladığına dair bilgilendirilen Joe Biden, "Seçim bitti" ilanında bulundu.
• ABD başkanlığına seçilen Joe Biden'ın Dışişleri Bakanlığına getireceği Antony Blinken, uluslararası iş birliği mesajı vererek, "Dünyanın tüm sorunlarını tek başımıza çözemeyiz. Diğer ülkelerle birlikte çalışmamız gerek, onların iş birliğine ve aynı zamanda güvenine ihtiyacımız var.'' dedi.
• AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Bülent Arınç'ın Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğinden istifasıyla ilgili olarak "MYK'mız görüşlerinin doğru bulunmadığı yönünde mutabakata sahip" dedi.
• Çelik: Azerbaycan'ın belirleyeceği bir yerde Rusya ile ortak merkez kurulacak .
• Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ülke genelinde uygulanan karantina tedbirlerinin cumartesi gününden itibaren hafifletileceğini duyurdu.
Ne Olacak?
• İçeride önemli bir veri akışı bulunmazken, Euro Bölgesi’nde Finansal İstikrar Raporu, ABD’de ise İşsizlik Başvuruları, Dayanıklı Mal Siparişleri ve FOMC Toplantı Tutanakları açıklanacak.
• AB Komisyonu Başkanı Von Der Leyen ''Moderna ile bugün aşı tedariki konusunda anlaşma yapılacak.''
• Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Virüse ilişkin aşı ile ilgili olumlu gelişmeler ve başarı oranı yüksek aşı sayısının artması, yükselen coronavirüs vaka sayılarına rağmen küresel piyasalardaki risk iştahını yüksek tutmaya devam ediyor. Ayrıca ABD’nin yeni seçilmiş başkanı Joe Biden’ın eski Fed Başkanı Janet Yellen’ın Hazine Bakanı olarak atamasının beklenmesi ve Donald Trump yönetiminin Biden'ın başkanlığı için geçiş sürecini başlatması da küresel piyasalar tarafından olumlu algılanıyor.
Küresel piyasalarda seyir pozitif olsa da, BİST100 endeksi Pazartesi günü diğer piyasalardan negatif ayrıştı. ABD vadelilerindeki ve Asya Piyasalarındaki yukarı yönlü seyre paralel olarak BİST100 endeksi güne %0,68 oranında artışla 1.323 seviyesinden başlangıç yaptı. Açılışın ardından içeride Kapasite Kullanım Oranı açıklandı. İmalat sanayi genelinde Kapasite Kullanım Oranı, bir önceki aya göre 0,4 puan artarak %75,8 seviyesinde gerçekleşti. Mevsimsel etkilerden arındırılmış kapasite kullanım oranı ise, bir önceki aya göre 0,4 puan artarak %75,3 seviyesinde gerçekleşti.
Günün ilk yarısını özellikle bankacılık sektörü önderliğinde yukarı yönde kapatan endekse, sonrasında Dolar / TL kurunun 8,05 seviyelerine kadar yükselmesiyle sert satışlar geldi. Kurun gevşemesi sonrası tekrar pozitif seyre dönen endeks günü %0,51 oranında yükselişle 1.320 seviyesinden seviyesinden tamamladı.
Metal eşya makine sektörü payları %2,82 oranında değer kazanırken, spor sektörü payları %1,16 oranında değer kaybetti. BİST100 endeksinde takip edeceğimiz direnç seviyeleri 1.333 - 1.346 - 1.359 olacakken, destek seviyeleri ise 1.308 - 1.295 - 1.282 olacak.
Dolar / TL tarafında ise g eçtiğimiz hafta genelinde TCMB faiz kararının etkisiyle değer kazanan kur, bu haftaya değer kaybıyla başladı. Seans öncesinde 7,95 seviyelerinde olan kur BDDK tarafından aktif rasyo hesaplamasının 31 Aralık’ta sonra ereceğinin açıklanmasıyla 7,85 seviyesine kadar geriledi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Doğu Akdeniz ile ilgili açıklamaları sonrasında ise kurda yeniden yükseliş yaşandı. Bakan Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz'de en uzun kıtasal kıyı şeridine sahip ülke olan Türkiye'nin, kendi kıyılarına hapsedilmesinin kabul edilemez olduğunu belirtmesi sonrasında 8,05’e kadar yükselen kur 7,93 seviyesinde dengelendi. Ancak gece saatlerinde tekrar 8,00 seviyesine kadar yükseldi. Dolar / TL’de yukarı yönde takip edeceğimiz seviye 8,05 olacakken, aşağı yönde ise 7,95 - 7,85 seviyeleri olacak.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, Salı günü 1.461 - 1.521 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.481 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 6.021 adet artarak 473.562 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.475 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini canlı tutuyor, özellikle 1.520’nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.650 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.460 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.492 ve 1.500 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.471 ve 1.460 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kafayı yedim artık25 Kasım 2020 09:55

    5 ay bankalarda bekledik yerinde saydı Çıktık küçük hareketli bir hisse aldık Bu sefer de berat istifa etti dolar düştü bist30 ağır toplar 10 günde yüzde 50 verdi uçtu gitti Borsa 20 bin puan yükseldi benim hisse yerinde saydı uçtu gitti ben 7 aydır bi halt kazanamadım böyle borsanın Arkadaşlarım bitcoin aldı .Asıl para altcoinler de bunu bizzat gördüm İş arkadaşım martta adını unuttuğum bi altcoin aldı 70bin liralık tam 12 katına sattı 850 milyara sattı Adam 600 e ev aldı arabayı üst modelle değişti Bu pandemi de herkes kazandı Yemin ederim ki ben kuruş kazanamadım param hala aynı Lanetli miyim nedir siz söyleyin ne yapayım...

  • Aynen25 Kasım 2020 08:49

    Bende mokokolu açılış bekliyorum sabah coşku sonra ele almaca.

  • brocan25 Kasım 2020 08:38

    toptan gıdaya dikkat etmek lazım .satışlar iyi gidiyor karları artıyor ama olan garibana oluyor.un yağ almış başını gidiyor .bizimde kar ediyor .bir tavan gelir artık .dünkü haberlerden sonra 

  • Pozitif 25 Kasım 2020 08:29

    Usd bugün aşağı gelir Borda Bankalar liderliğinde yükselir. Ytd