E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste gün içinde sınırlı kar satışları yaşanabilir ---

Endekste gün içinde sınırlı kar satışları yaşanabilir

Endekste gün içinde sınırlı kar satışları yaşanabilir
13 Ekim 2020 - 09:27 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne yatay bir seyirle başlaması bekleniyor.

Haftaya pozitif bir seyirle başlayan BIST-100 endeksi yükseliş eğilimini devam ettirerek günü %1,09 yükselişle 1.178,35’den kapattı.

Yurtdışı borsalar ABD ek teşvik paketine yönelik pozitif beklentilerin korunmasıyla yükseliş eğilimini devam ettirirken, BIST yurtdışına paralel günü yükselişle kapattı. TL’deki değer kayıplarının momentum kaybetmesi de BIST’teki yükselişi destekledi. ABD ek teşvik paketi beklentileriyle yurtdışı borsalardaki yükseliş ve risk iştahı devam edebilir. VIX endeksindeki gerileme de volatilitenin azaldığına ve borsalarda yükseliş eğiliminin korunabileceğine işaret ediyor. CDS’ler gerilemeye devam ederek günü 508 seviyelerinden kapattı. Kurlarda geri çekilme yaşanması durumunda bankacılık hisseleri öncülüğünde BIST’teki yükselişin güç kazanması beklenmektedir. Ancak jeopolitik riskler ve
S-400’ün test edilmesine ilişkin tartışmaların tekrar gündeme gelmesi kısa vadede yurtiçi piyasalar için önemli riskler olmaya devam edecek.

Bugün yurtiçinde açıklanacak sanayi üretim verileri takip edilecek.

Yurtdışında ise Almanya’da açıklanacak Zew endeksi ve ABD’de açıklanacak enflasyon verileri takip edilecek. Sanayi üretim verilerinin beklentilerden iyi gelmesi BIST’teki yükselişin devamı için destek sağlayabilir. BIST kapanışına göre ABD ve Almanya vadeli endeksleri yükselişle seyrederken, ABD'de ilaç şirketi Johnson & Johnson'ın koronavirüs aşısı testlerini geçici olarak durdurduğunu açıklaması sonrası aşı çalışmalarındaki potansiyel yavaşlama tedirginliği ile Asya borsalarında bu sabah karışık bir seyir hakim.

Endeksin de güne yatay bir seyirle başlamasını beklemekteyiz. Güçlü yükseliş sonrası endekste gün içinde sınırlı kar satışları yaşanabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)