E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste güçlü görünüm korunuyor---

Endekste güçlü görünüm korunuyor

Endekste güçlü görünüm korunuyor
23 Haziran 2020 - 09:10 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizde endekste yukarı yönlü seyrin sürmesi bekleniyor

BIST 100: Global piyasalarda dalgalı seyir devam ederken, kar satışlarının karşılanması olumlu görünümün korunması adına önemli. İçeride de 114.500 desteği üzerinde görünüm olumlu, 115.900 ilk planda direnç konumunda. Endekste yukarı yönlü seyrin sürmesini bekliyoruz…

TL Bonolar: Hazine ihaleleri takip edilecek, tahvil faizlerinde belirgin değişiklik yok. Gösterge tahvilde %9 ve 10 yıllık tahvilde de %12 bileşik faiz civarında denge arayışı sürecektir…

USD/TL: 6,85 seviyesine yakın ve diğer gelişmekte olan ülke para birimlerine görece oldukça sakin bir seyir var. Dolar kurunda 6,80 destek seviyesinin üzerinde 6,92 direnç olarak geçerli…

EUR/USD: Paritede 1,12 altından başlayan tepki alımı önemli dönüm noktası olan 1,1270 direncine kadar ulaştı, burası aşıldığı takdirde sonrak direnç olarak 1,1330 takip edilebilir, PMI verileri belirleyici olacak…

Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi 469 düzeyinde. Global piyasalarda ABD ile Çin arasında gerginlik yaratan açıklamaların kısmen düzeltilmesiyle yine olumlu seyir hakim. TL varlıklarda da özellikle endeks tarafında artan yatırımcı ilgisi ile pozitif seyir devam edecektir görüşündeyiz.

ABD ile Çin arasında gerilim yaratan açıklamaların ardından toparlayıcı yönde açıklamalar gelmesi ile birlikte Asya piyasaları bu sabah alıcılı bir seyir izliyor. Endeksin güne kısmi alıcılı bir seyirle başlamasını bekliyoruz. Endekste yükselen trenddeki seyir devam ediyor ve güçlü görünüm korunuyor. 114.500 destek haline gelirken, bu seviye üzerinde 115.900 ve 116.800 dirençleri takip edilecek. Yatırımcılara kısa ve orta vadeli pozisyonlarını korumalarını öneriyoruz.

ABD 10 yıllık tahvil faizi %0,70 düzeyi civarında, Türkiye’nin CDS risk primi ise 450-500 bandında kalmayı sürdürüyor. Eurobond piyasasında toparlanma çabası sınırlı kalabilir. TL tahvill piyasasında ise ihalelerde yüklü satışlar gelmesi muhtemel, 2-10 yıllık tahvillerin mevcut sevielerde kalması beklenebilir.

Artan risk iştahı ile dolar endeksi yeniden zayıflarken, EUR/USD paritesinde 1,1330 ve GBP/USD paritesinde de 1,2530 direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında toparlarken, TL tarafında oldukça sakin bir seyir var.

Dolar kuru için 6,92 ve euro kuru için de 7,80 direnç olarak izlenebilir.

OPEC beklentileri ile Brent petrol 43 dolar varil düzeyine tırmanırken, altın fiyatları da 1750 dolar ons üzerinde kuvvetli görünümünü korumakta. 1765 direnç konumunda. Gram TL bazında ise 385 seviyesi üzerinde 392 direnç olarak takip edilebilir.

BIST 100 Endeksi’nin kısa vadeli teknik görünümü 112.500 desteği üzerinde olumlu. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)