E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste düzeltme hareketine dikkat!---

Endekste düzeltme hareketine dikkat!

Endekste düzeltme hareketine dikkat!
18 Ocak 2021 - 09:35 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizde endekste yataya yakın bir açılış bekleniyor

BIST 100: Endekste yataya yakın bir açılış bekliyoruz, ancak son günlerde başlayan düzeltme hareketi günün devamında sürebilir, endekste 1537 ve 1545 direnç konumunda. 1510 ve 1500 seviyeleri ise destek olarak takip edilebilir...

TL Bonolar: Tahvil faizlerinde sınırlı yükseliş yaşanırken, gösterge tahvilde %15 ve 10 yıllık tahvilde de %14 bileşik faiz seviyesi orta vadeli destek seviyeleri olarak belirtilebilir…

USD/TL: Dolar kuru 7,42 seviyesi üzerinde haftaya başlarken, 7,50 ilk planda direnç olarak izlenebilir. ABD piyasaları kapalı olduğu için işlem hacimleri düşecektir…

EUR/USD: Paritede 1,2130 seviyesi altında düşüş devam ediyor, 1,2060 ara desteğine yaklaşan parite için ana destek 1,20 seviyesi olarak belirtilebilir…

ABD Piyasaları Kapalı Olacak

Cuma günü yaşanan kayıpların ardından global piyasalarda yeni hafta da hafif satıcılı bir seyir ile başlıyor, Çin’den gelen büyüme verisine rağmen Biden paketi sonrasında global risk iştahı zayıf. BIST
100 endekste yatay açılış sonrası gün içinde düzeltme devam edebilir, dolayısıyla 1545 altında kalındıkça temkinli olunmalı.

1568 seviyesi ile tarihi zirve yenileyen BIST 100 Endeksi yaşanan yükselişin ardından haftayı düzeltme hareketi ile aşağı yönlü bir seyirde tamamladı. Bu sabah yurtdışı borsaların geneli kısmi satıcılı bir seyir izlerken endeksin ise yataya yakın bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. 1510 ve 1500 destek, 1537 ve 1545 ise direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Gün içerisinde düzeltme hareketi devam edebileceğinden 1545 direnci altında olası realizasyonlara karşı temkinli olunmalı.

ABD 10 yıllık tahvil faizi %1,08 düzeyinde, Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi ise 328 seviyesinde. Eurobond piyasasında kar satışları sürebilir. TL tahvil faizlerinde ise PPK toplantısı öncesinde kısmi satıcılı bir seyir var. 10 yıllık tahvilde yükseliş devam edebilir.

Dolar endeksi yükselişini sürdürüyor, EUR/USD paritesinde 1,2060 altında 1,20 ana destek konumunda, GBP/USD paritesinde ise 1,3480 benzer şekilde takip edilebilir. Gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında haftaya zayıf bir seyir ile başlıyor, dolar kurunda 7,50 ve euro kurunda da 9,15 direnç seviyeleri olarak belirtilebilir.

Dolar endeksinin yükselişi ile emtia fiyatları baskı altında. Altın fiyatlarıda 1817 destek olarak belirtilebilir. Gram TL bazında ise 444 direnci altında 435 destek konumunda. Gümüş fiyatları 25 dolar ons civarı denge arayışında. Petrolde de düşüş var, Brent 55 dolar varil desteğini aşağı yönde zorlamakta.

BIST 100 Endeksi’nde kısa vadeli görünüm 1500 üzerinde olumlu. 10 yıllık tahvil faizinde %13,00 direnç seviyesi olarak takip edilebilir. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

Haftaya zayıf veri akışı ile başlıyoruz

Risk iştahı üzerinde baskı oluşturan nedenler

Türk varlıklarında pozitif görünüm korunuyor

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisseler

Günün önemli şirket haberleri 18/01/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet18 Ocak 2021 12:50

    Bahadir bey,Sizin iyi niyetiniz ile gercekler arasinda daglar kadar fark var: paylasmasini bilmeyen sermaye, millipiyangonun sahibi Demirorene bakin..! hak sahiplerine ikramiye dagitmamak icin cevirmedikleri dolap yok, bu kirli sermayenin hakkindan avrupali tefeciler gelir,Turk vatandaslari kolay lokma sadece ic ederler..!

  • Bahadır18 Ocak 2021 14:20

    Her seyin farkındayız Mehmet Bey, ben sadece olması gerekeni dile getiriyorum. Eğer tehlikeler zamanında bertaraf edilseydi, şimdi yatırım için farklı şeyler konuşuyor olurduk. Ama yıllardır mağduriyet yaşıyoruz ve adım atılması gerekiyor. Ülkede ki yatırım kurulusları şimdi değilde ne zaman destek olacaklar. Hedefleri ve davranışları farklı. Bu durum satış kararlarımızda bizi yanıltıyor.Ülkemizde kamu hisselerine uzun vadeli yatırım yapılması mümkün mü? Bu örnek varken zor... Milleti zor duruma düşürmek sonrada yatırım yaparken uzun vadeli kazanırsın, kısa vadede batarsın zihniyeti yanlış. Bu duruma gelirken geleceği öngöremeyenlere, yatırımcının zarara uğramasına sebep olana tedbir almayana ne denir? Davanın uzaması, rakamını bile telaffuz edemedigim tazminatlar, başka ülke tarafından yargılanmamıza üzülüyorum. Oysa israf edilen her kuruşta milletin hakkı var. Daha fazla yatırım yapılabilirdi. Bizde burda yorum yapmazdık.

  • Yorum18 Ocak 2021 12:48

    Bist 30 ve xbank + pozitif ama sahipsiz - yine negatif.

  • Bahadır18 Ocak 2021 12:13

    Dikkat edelim haklı olabilirsiniz. fk sı 0.32 olan hisseyi ne yapacağız. Banka endeksinin düşüşlerine iştirak eden hisse malum çıkışlarda yoktu. Yabancı yatırımcı bu hisseyi bu hale getirmedi mi? Şimdi yabancı ilgisi olmadığından mevcut yatırımcı hisseyi yukarı tasıyamıyor muş. Bu şekilde düşünenleri kınıyorum. Burası tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti. Gelsinler bize eşlik etsinler bu memnuniyet verici olur. Ama kimsenin ekonomik olarak yatırımcıyı magdur etme hakkı bulunmuyor. Abd nin sıkıntısı varmı?Çini kottan çıkardı. Ne oldu? Yabancı ilgisi yoksa, sen şirketine sahip çık. Zaten temettü vermiyorsun. 6 üstü hedef veren yatırım kuruluşları nerede? Onlar sahip çıkıyor Model portföylerine ekliyorlar mı?