E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste dikkat edilecek seviyeler---

Endekste dikkat edilecek seviyeler

Endekste dikkat edilecek seviyeler
01 Temmuz 2021 - 09:36 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Piyasa Gündemi Delta varyantının bazı ülkelerde vaka artışlarını ve tedbirleri yeniden gündeme getirmesi risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor. Ekonomik veri akışları ile salgın cephesindeki gelişmeler gündemdeki yerini ve önemini koruyor. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan dünkü açıklamasında ekonomi reform programında yer alan iki KGF teminatlı programın hayata geçirileceğini ifade etti. TCMB bu sabahki açıklamasıyla zorunlu karşılık oranlarını 200 baz puan artırdı.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler 

10:00 Türkiye – İmalat PMI Önem: Yüksek 

17:00 ABD – ISM İmalat PMI Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Delta varyantına yönelik gelişmeler ve gündeme gelen endişeler bu hafta risk iştahının zayıflamasına ve küresel hisse piyasalarının zayıf bir seyir kaydetmesine neden oluyor. Dün Hazine ve Maliye Bakanı Elvan’ın açıklamaları öne çıkarken, BIST-100 Endeksi yurt dışındaki zayıf görünümün de etkisiyle günü %1,12’lik kayıpla 1.356,34 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,68 – 8,69 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 8,70’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Önceki gün gün içi dip seviyelerden gelen tepkiye rağmen endeks yurtdışından negatif ayrışmasını dün de devam ettirerek, önceki gün gördüğü dip seviyelere kadar bir kez daha geriledi. Düşük hacimlerle gerçekleşen ancak genele yayılan baskının devam ettiği endekste dünkü kapanışla birlikte 200 günlük ortalamanın altına yerleşen bir fiyatlama oluştu. Endekste kısa vadede 1.385 civarında bulunan bu ortalamanın üzerine çıkılamadığı sürece yükselişlere temkinli yaklaşmak gerekiyor. Aşağıda ise son iki günde test edilen 1.350 altında ana destek bölgesi olarak izlediğimiz 1.300 – 1.330 aralığı takip edilebilir. Aşağı yönlü hareketlerin devamında endeksin bu bölgede destek oluşturmaya çalıştığını görebiliriz

Günün önemli şirket haberleri 01/07/2021

Yabancı portföylerindeki değişim: Hangi hisseleri alıyorlar

Boğaziçi Beton ve Gözde Girişim sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)