E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste dengeli bir açılış bekleniyor---

Endekste dengeli bir açılış bekleniyor

Endekste dengeli bir açılış bekleniyor
10 Aralık 2020 - 09:38 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizde endeksin yataya yakın bir başlangıç yapması bekleniyor.

BIST 100: Endekste yataya yakın bir açılış sonrası olumlu görünüm genel olarak korunabilir, 1340 seviyesi destek haline gelirken, 1355 ilk planda direnç olarak geçerli…

TL Bonolar: Tahvil faizlerine bakıldığında uzun vadeli tahvillerde kar satışı devam ediyor, kısa vadeli tahvillerde ise kar satışlarının hız kestiğini görmekteyiz…

USD/TL: Dolar kuru 7,80 seviyesi üzerinde kalırken, gelişmekte olan ülke para birimlerine görece korelasyon zayıf kalmaya devam ediyor, kur için 7,80 altında 7,72 destek konumunda…

EUR/USD: Paritede 1,2130 seviyesi altında kalınması ile beraber ilk planda 1,2080 destek olarak takip edilecektir, ECB faiz kararı ve sonrasında gelecek açıklamalar önemli olacaktır…

Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi 366 düzeyinde, global tarafta gelen kar satışlarına karşın, içeride ise AB zirvesi öncesi bekleyiş havası hakim olabilir. Kur ve faiz tarafında da dengeli bir seyir yaşanması beklenebilir, kur 7.80 üzerinde kalma eğiliminde ve tahvil faizlerinde de düşüş potansiyeli sınırlı.

BIST 100 Endeksi banka hisseleri öncülüğünde yükselirken, 1355 direncine yöneldi. Bu sabah yurtdışı borsalarda sakin bir seyir hâkim, endeksin ise yataya yakın bir başlangıç yapmasını bekliyoruz.

Bugünkü AB zirvesinden Türkiye’ye yönelik alınacak kararlar piyasalar için kritik. 1340 destek konumunda iken, 1355 direnç olarak geçerli.

Endekste teknik görünüm olumlu olduğundan mevcut trade pozisyonlarının korunmasını öneriyoruz.

ABD 10 yıllık tahvil faizinin %0,93 civarında yatay bir seyir izlediğini görüyoruz, Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk priminde ise yükseliş sınırlı. Eurobond piyasasında olası kar satışları sınırlı kalacaktır. TL tahvil faizlerinde ise 24 Aralık PPK toplantısı öncesinde genel olarak yüksek seviyelerin korunması beklenebilir.

Dolar endeksi 91 seviyesi sınırına doğru toparlanırken, EUR/USD için 1,2080 destek konumunda. GBP/USD Brexit görüşmelerinden sonuç çıkmaması ile düşüşte. USD/JPY 104-105 bandı dahilinde yükseliş eğiliminde. TL, diğer gelişmekte olan ülke para birimlerine görece zayıf kalmaya devam ederken, dolar kurunda 8,00 direnç konumunda. Euro kurunda ise 9,44-9,52 bandı kısa vadeli olarak izlenecektir.

Petrolde kar satışları sınırlı kalırken, yeniden toparlanma kapsamında Brent için 50 dolar varil direnci önemli. Altın fiyatlarında 1850 desteği altında 1820 sonraki destek olarak izlenecektir, gram TL bazında ise 465 altında 457 destek konumunda.

BIST 100 Endeksi’nde kısa vadeli görünüm 1310 üzerinde olumlu.

Gösterge tahvil faizinde %15,00 destek seviyesi olarak takip edilebilir. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

Bankacılık kazandırırken, turizm geriledi

TL varlıklarda kar satışlarına dikkat!

Piyasaların takibinde AB Liderler Zirvesi ve ECB toplantısı

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)