E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizEndekste 500 günlük ortalamaya dikkat---

Endekste 500 günlük ortalamaya dikkat

Endekste 500 günlük ortalamaya dikkat
22 Mart 2019 - 09:26 borsagundem.com

Geri çekilmelerde açılabilecek yukarı yönlü pozisyonlar için 500 günlük ortalamanın stop loss olarak belirlenmesi yararlı olacaktır.

"Piyasa Gündemi

Fed sonrası piyasalarda dalgalı bir seyir izlenirken dolar önceki günkü kayıplarını belirli ölçüde geri aldı. AB Zirvesi’nde, ayrılık anlaşmasının İngiliz parlamentosunda gelecek hafta onaylanması halinde Brexit'in 22 Mayıs'a, aksi halde 12 Nisan'a kadar erteleme kararı alındı. Bugün Euro Bölgesi’nde ve ABD’de açıklanacak imalat ile hizmet PMI verileri büyümeye ilişkin beklentiler üzerinde etkili olacaktır.

BIST-100 Güne başlangıç

Fed sonrası BIST-100 Endeksi güne alıcılı bir açılışla başlayarak bankacılık endeksi öncülüğünde yükseliş kaydetti. Buna karşın yurt dışı piyasalardaki dalgalı görünüme paralel endekste de dalgalı bir seyir etkili oldu. Gün içerisindeki kazançlarını silerek aşağı yönlü hareket eden BIST-100 Endeksi günü %0,09’luk bir yükselişle tamamladı. ABD borsaları dün günü yükselişle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın hafif satıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Dün endeks kapanışında 5,47 – 5,48 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:50 itibariyle 5,46’lı seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST-100 Endeksi’nde dün dalgalı bir seyir etkili oldu. Fed’in güvercin tutumunu korumasına karşın endeksteki yükselişlerin satış fırsatı olarak kullanılması ve 104.150 üzerinde kalıcılık sağlanamaması teknik açıdan çok olumlu bir görünüm sunmamakta. Aşağı yönlü hareketlerde 103 bin altında kalıcılık sağlanması durumunda 500 günlük hareketli ortalamanın bulunduğu 102.200 seviyesi destek olarak önem kazanacaktır. Geri çekilmelerde açılabilecek yukarı yönlü pozisyonlar için 500 günlük ortalamanın stop loss olarak belirlenmesi yararlı olacaktır. 104.150 üzerinde bir kapanış görülmeden yukarı yönlü hareketlere temkinli yaklaşımımızı sürdürürken 104.150 üzerinde 104.900 ve konsolide bölgesinin üst bandını oluşturan 106 bin seviyesi direnç olarak izlenebilir."

Gedik Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)