E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste 1.100 direnci önemini koruyor---

Endekste 1.100 direnci önemini koruyor

Endekste 1.100 direnci önemini koruyor
11 Eylül 2020 - 09:45 borsagundem.com

Yapı Kredi Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalardaki rakamlar yakından inceleniyor

Küresel piyasalarda, küresel salgının seyri, ABD-Çin ilişkileri, aşı haberleri, merkez bankaları politikaları ve teşvik paketlerine yönelik gelişmeler takip edilen konu başlıkları olmaya devam ediyor.
Geçen hafta yayınladığımız strateji raporlarında aşırı alım bölgesine ulaşan hisse senetlerinde düzeltme olasılığının yüksek olduğunu vurgulamıştık. Nitekim riskli varlık sınıfında yer alan küresel hisse senetlerinde kar satışlarının etkili olduğunu (S&P 500 endeksi rekor seviyelerden %7, Nasdaq %10 civarı geri çekildi), koronavirüs yardım paketi görüşmeleri ve ABD-Çin ilişkileri ile ilgili olumsuz içerikli haber akışının da bu görünüme destek olduğunu takip ettik.

Küresel hisse senetlerinde önceki gün öne çıkan toparlanma çabası dün ise yerini tekrar satış baskısına bıraktı. Her ne kadar beklenmese de ABD'de 300 milyar dolar tutarındaki yardım paketi üzerinde uzlaşma sağlanamaması ve hayal kırıklığı yaratan haftalık işsizlik maaşı başvuruları verisi olumsuz havaya destek oldu. Dün güne %0.8 yükselişle başlayan küresel risk barometresi olarak da izlenen S&P 500 endeksi teknoloji ve enerji hisseleri öncülüğünde genele yayılan satış baskısı ile günü %1.8, teknoloji endeksi Nasdaq %2.0, Dow Jones %1.5 ve Russell 2000 ise %1.2 ekside tamamladı. (MSCI Dünya %-1.0, MSCI EM %-0.04, MSCI Türkiye ETF'i %-0.7).

Volatilite endeksi VIX dün %3 civarı yükselirken, petrol fiyatları aşağı baskı altında kalmaya devam etti. ABD 2 yıllık tahvil faizi 1 baz puan yükseldi,10 yıllık tahvil faizi 2 baz puan ekside günü tamamladı. Dün gerçekleşen ECB toplantısında Euro'daki değer kazancının takip edildiği belirtilse de bu harekete karşı bir adım atılacağı sinyali verilmemesi ile Euro yukarı baskı altında kalırken, dolar endeksi günü %0.2 artıda tamamladı. Son haberlere göre AB Komisyonu'nun Brexit baş müzakerecisi Michel Barnier, AB'nin bu yılın sonunda anlaşmasız bir Brexit'in gerçekleşmesi olasılığına yönelik hazırlıklarını hızlandırmakta olduğunu açıkladı. ABD Başkanı Trump ise dün yaptığı açıklamada, Çinli ByteDance şirketinin popüler kısa video uygulaması TikTok'un ABD varlıklarını satması için belirlenen sürenin uzatılmayacağına vurgu yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)