E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste 1095 direnci önemli---

Endekste 1095 direnci önemli

Endekste 1095 direnci önemli
03 Eylül 2020 - 08:52 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizde endeksin yataya yakın bir başlangıç yapması bekleniyor.

BIST 100: Başta rekor kıran ABD piyasaları olmak üzere global taraftaki iyimserliğe aynı ölçüde iştirak edemeyen endekste 1078 destek seviyesi olarak geçerli. Yataya yakın bir açılış beklediğimiz endekste 1095 ana direnci önemini koruyor…

TL Bonolar: Enflasyon verisi günün devamında belirleyici olacaktır, 2-10 yıl vadeli tahvillerin %13-%14 bileşik faiz bandında kalması beklenebilir…

USD/TL: Gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında haftanın başındaki kazanımlarını geri verirken, dolar kurunda da 7,35-7,42 bandı dahilindeki sıkışma sürüyor…

EUR/USD: ECB yetkilileri Euro değer kazanımından duyulan rahatsızlığı dile getirirken, paritede 1,18 desteği civarı denge oluşumu çabası var. Düşüş bu noktadan sonra hız kesebilir…

Günün Öne Çıkanları:

o İçeride Ağustos ayı enflasyon verileri açıklanacak. Beklentimiz TÜFE'nin %1,05 olarak gerçekleşeceği yönünde…

o Euro Bölgesi PMI hizmet ve perakende satışlar ile ABD'de ISM hizmet, işsizlik maaşı başvuruları ve PMI hizmet verileri izlenecek…

o ABD endeksleri yükselişine devam ediyor, S&P 500 ve Nasdaq rekor kapanış gerçekleştirdi…

Türkiye'nin 5 yıllık CDS risk primi 500 seviyesini aşağı yönde zorlamakta. Endekste ise 1095 direncine doğru kar satışlarının geldiğini görüyoruz, enflasyona da bağlı olmakla beraber bu direnç aşılmadıkça olası tepki denemeleri sınırlı kalacaktır.

BIST 100 Endeksi 1095 direncine doğru yönelse de, güç kaybına uğradı. ABD endekslerinden S&P 500 ve Nasdaq rekor tazelerken, bu sabah ABD vadeli endeks kontratları yataya yakın bir seyirde: Asya borsaları ise karışık bir seyir izliyor. Endeksin ise yataya yakın bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. 1078 destek, 1095 direnç seviyesi olarak izlenebilir. 1095 direncinin aşılması kısa vadeli görünümün güçlenmesi için takip edilebilir bu seviyenin altında yükselişlerin tepki niteliğinde kaldığını görebiliriz.

ABD tahvil faizlerinde belirgin bir değişiklik yok, 10 yıllık gerilerken, daha kısa vadeli faizler hafif yükselmiş durumda. Türkiye'nin 5 yıllık CDS risk primi 500 seviyesine kadar geriledi.

Bugün içeride gelecek olan enflasyon verisi ve saat 16.00'da yapılacak olan toplantıda gelecek açıklamalar takip edilecektir. TL tahvillerde yüksek seviyeler korunabilir.

Dolar endeksi yükselişini sürdürürken, EUR/USD'nin 1,18 civarında denge bulması beklenebilir. GBP/USD paritesinde de 1,3265 destek konumunda. Gelişmekte olan ülke para birimleri değer kaybederken, içeride dolar kuru açısından 7,42 direnci geçerli. Euro kurunda da 8,65 destek konumunda, yukarıda 8,76 ilk planda direnç olarak izlenebilir.

Doların değer kazanımı genel olarak emtia fiyatlarında baskı yaratmakta. Brent petrol 45 dolar varil desteğinin altında. Altın fiyatları 1945 dolar ons seviyesi altında zayıf kalabilir, 1910 ve 1925 sonraki destekler. Gram TL bazında ise 465 direnç konumunda.

BIST 100 Endeksi'nde 1095 altında kısa vadeli görünüm zayıf. Gösterge tahvil faizinde %13 direnç seviyesi olarak takip edilebilir. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)