E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndeksler satış baskısı altında---

Endeksler satış baskısı altında

Endeksler satış baskısı altında
16 Haziran 2021 - 08:09 borsagundem.com

Finans Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin daha dengeli seyir ile yataya yakın başlangıç yapmasını bekleniyor.

Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi 378 düzeyinde. ABD tarafında sınırlı kar satışları ardından vadeli endeks kontratlarında yataya yakın bir seyir var. TL varlıklarda kısmi tepki çabası büyük ölçüde kur volatilitesinin seyrine bağlı.

BIST 100 Endeksi satış baskısı altında kalırken, 1450 desteğini aşağı kırdı. Bu sabah Asya borsalarının geneli geri çekilirken, endeksin daha dengeli seyir ile yataya yakın başlangıç yapmasını bekliyoruz. 1437 destek olarak korunurken, bu seviyenin üzerinde kalınması yeniden 1450 ve 1465 dirençlerine yönelim için takip edilebilir. 1427 ikincil destek konumunda iken, üzeri kısa vadeli görünüm açısından önemli.

ABD 10 yıllık tahvil faizi %1,50 baremine gelirken, Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi 378 düzeyinde. Eurobond piyasasında dengeli bir seyir beklenebilir, Hazine’nin 5 yıllık sukuk ihracına gelen talep olumlu. TL tahvillerde ise PPK kararı öncesinde enflasyon görünümü nedeniyle geri çekilme denemeleri sınırlı kalacaktır.

EUR/USD paritesinde 1,2130 direnci net olarak aşılabilmiş değil, GBP/USD ise 1,41 altına gerileyerek görece zayıflama eğiliminde. Gelişmekte olan ülke para birimleri güne dolar karşısında kısmi değer kazanımı ile başlarken, TL görece zayıf bir performans sergilemekte. Dolar kurunda 8,58 ve euro kurunda da 10,40 kısa vadeli direnç seviyeleri.

Petrolde stok verileri sonrasında yükseliş devam ederken, Brent petrol 74 dolar varil düzeyinde. Altın fiyatlarında 1850-1865 dolar ons bandında sıkışık seyir sürüyor. Gram TL bazında ise 510 destek konumunda, 518-520 direnç olarak belirtilebilir.

BIST 100 Endeksi’nde orta vadeli görünüm olumlu. Gösterge tahvil faizinde %19,00 destek seviyesi olarak takip edilebilir. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

Günün önemli şirket haberleri 16/06/2021

 

Piyasalar FOMC kararlarında 'detay'lara odaklanacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)