E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndeksler kendi kabuğuna çekildi---

Endeksler kendi kabuğuna çekildi

Endeksler kendi kabuğuna çekildi
12 Ağustos 2022 - 09:24 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.


Global piyasalarda ABD’nin enflasyon verisinin ardından yerel gündemin ve beklentileri karşılayamayan bilançoların etkisinde kaldığını söyleyebiliriz.

ABD endeksleri günü karışık seyirle tamamlarken Nasdaq endeksinde %1,5’i aşan düşüş kaydedildi.Geri çekilmelerde bilanço etkilerini de takip ettik. Ülkede üretici enflasyonu %11,3’ten %9,8 seviyesine gerileyerek pandemiden bu yana ilk kez geri çekildi.
Avrupa endekslerinde karışık bir görünümle günü tamamladı. Bölgede artan hava sıcaklığı nedeniyle enerji maliyetlerindeki yükselişi takip ediyoruz. Elektrik kontratları Almanya’da 446€’ya, Fransa’da 600€’ya yükseldi.

ABD’nin enflasyon verisini fiyatlayamayan Asya endeksleri günü yükselişle tamamladı. Bölgedeki endekslerde an itibariyle karışık bir görünüm hakim olduğunu söyleyebiliriz.

BİST100 endeksi 2.868,44 ile kapanış, 2.877,60 ile gün içi rekorunu tazeledi. Gün içerisinde kar realizasyonu gerçekleştiren endekste 57 milyarlık işlem hacmi gerçekleşti. Puan bazlı katkılarda BİM, Tüpraş, Türk Hava Yolları ve Garanti Bankası pozitif, Hektaş ve Koza Grubu negatif etki yarattı.

Gün içerisindeki veri akışında dışarıda Euro Bölgesi sanayi üretimi ve ABD tüketici beklentileri yer alırken içeride perakende ve sanayi üretimi verilerinin yanında yıl sonu TÜFE tahmini verisini takip edeceğiz.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış bekliyoruz.

Borsada beş göstergeye göre durum

 

Yatırımcı ilgisinin arttığı 10 hisse (12/08/2022)

 

Piyasalarda pozitif seyir devam edecek mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)