E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndeksin yurtdışı borsalara paralel aşağı yönlü açılması bekleniyor ---

Endeksin yurtdışı borsalara paralel aşağı yönlü açılması bekleniyor

Endeksin yurtdışı borsalara paralel aşağı yönlü açılması bekleniyor
19 Mart 2021 - 09:10 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan günlük bültende Endeksin yurtdışı borsalara paralel aşağı yönlü bir başlangıç yapması bekleniyor.

BIST 100: Endekste ilk planda 1540 ve devamında 1520 destek seviyeleri, global tarafta yaşanan kar satışları etkili olacaktır…

TL Bonolar: PPK faiz kararı sonrası tahvil piyasasında sınırlı tepki alımları var, gösterge tahvilde %16 civarı denge arayışı sürecektir...

USD/TL: Dolar kurunda PPK kararı ile beraber düşüş yaşanırken, 7,30 civarı kısa vadeli dip oluşumu yaşanabilir, 7,40 direnç konumunda…

EUR/USD: Paritede 1,19-1,20 bandının alt kısmına yakınsayan seyir var, Avrupa’daki kapanma haberleri pariteyi baskılamakta. 1,1850 sonraki destek…

Türev piyasaları açısından vade sonu olması itibariyle ABD piyasalarında volatilite yüksek seyredebilir, ABD tahvil faizlerinin yarattığı gerginlik ve ABD haricinde aşı konusunda yaşanan yavaşlama etkili. Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi 307 düzeyinde. TL varlıklarda temkinli olunmalı.

ABD tahvil faizlerindeki yükseliş ve enflasyon endişeleri ile küresel risk iştahı düşük iken, bu sabah Asya borsaları satış baskısı altında. Endeksin de yurtdışı borsalara paralel aşağı yönlü bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. 1553-1550 aralığının altında kalınması kısa vadeli görünüm açısından negatif. 1553 direnç haline gelirken, 1540 ve 1520 destek seviyeleri olarak takip edilebilir. 1553’ün altında zayıf seyir devam edebileceğinden yeni alım konusunda aceleci olunmamalı görüşündeyiz.

ABD 10 yıllık tahvil faizinde düşüş sınırlı kalıyor, Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk priminde de kısmi düşüş var. Eurobond piyasasında kısa vadeli tahviller tercih edilmeli. TL tahvillerde ise fonlama faizinde artış ile beraber kısa ve uzun vade arasında ayrışma yaşanabillir. 10 yıllık tahvilde %14 bileşik civarı kalınması muhtemel.

ABD tarafında yoğun aşılama yaşanırken, başta Fransa olmak üzere Avrupa’da yeniden karantina uygulamalarının başlaması paritede etkili.

EUR/USD için 1,19 desteği kritik. GBP/USD için 1,3850-1,40 bandı korunmakta. Gelişmekte olan ülke para birimlerine görece iyi bir performans sergileyen TL, bugün daha ortalama bir seyir izleyebilir.

Dolar kurunda 7,40 ve euro kurunda da 8,85 kısa vadeli direnç seviyeleri olarak takip edilebilir.
Talep tarafında Avrupa kaynaklı endişeler ile petrol fiyatları sert düşüş sonrasında kısmi toparlanma çabasında. Brent petrol 63 dolar varil civarında. Altın fiyatlarında 1720-1750 bandının geçerli olması beklenebilir, gümüşte ise 26,20 direnci önemli. Gram TL bazında altın fiyatlarında 410 direnç konumunda.

BIST 100 Endeksi’nde 1553-1550 destek bölgesinin altında kalınması kısa vadeli görünüm açısından olumsuz. 10 yıllık tahvil faizinde %14,00 direnç seviyesi olarak takip edilebilir. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

Yabancıların en fazla yöneldiği hisse senetleri

 

Günün önemli şirket haberleri 19/03/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)