E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndeksin rotası belirsizliğini koruyor---

Endeksin rotası belirsizliğini koruyor

Endeksin rotası belirsizliğini koruyor
16 Eylül 2021 - 08:20 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BİST 100 endeksi ve VIOP 30 Endeks kontratında hafif satıcılı açılış bekleniyor.

Türkiye'de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 28.224 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 248 kişi olarak açıklandı.

ABD Başkanı Biden'ın vergi paketi ABD Temsilciler Meclisi'nin ilgili komisyonundan geçti.

İngiltere, ABD ve Avustralya savunma alanında ileri teknolojilerin paylaşılacağı bir anlaşmasına yaptıklarını duyurdu.

Çin'in Washington Büyükelçiliği, ABD, İngiltere ve Avustralya arasında varılan yeni üçlü savunma anlaşmasına tepki gösterdi. Büyükelçilik açıklamasında, bu ülkelerin Soğuk Savaş zihniyetini ve ideolojik ön yargılarını bir tarafa bırakmaları gerektiğini savundu.

ABD Hazine Bakanı Yellen, Temsilciler Meclisi'nden bankalara ilişkin raporlama zorunluluklarının güncellenmesini istedi

ECB Baş Ekonomisti Philip Lane, faiz oranlarının bandın neredeyse en alt seviyesinde olduğu ortamda, ECB'nin ekonomik büyümenin alternatif ölçümlerini değerlendirmesi gerektiğini söyledi .

İngiltere'de Başbakan Jonhson hükümetinin ilk kabine değişikliğinde Dışişleri, Savunma, İskan, Uluslararası Ticaret ve Eğitim bakanlıkları görevlerinde değişikliğe gidildi.

Ne Olacak?

Yurtiçinde önemli bir veri akışı bulunmazken, ABD'de İşsizlik Başvuruları ile Perakende Satışlar, İngiltere'de ise Dış Ticaret Dengesi açıklanacak.

Saat 15:00'da ECB Başkanı Lagarde'nin konuşma yapması bekleniyor.

Borsa İstanbul'un bu sabah hafif satıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif satıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Asya piyasaları geçtiğimiz gün Çin'deki perakende satış verilerinin artan coronavirüs vakaları sonrasında tüketimin zayıflaması ile beklentinin altında gelmesiyle negatif tamamladı. Küresel piyasalarda dünya genelinde coronavirüs salgının ekonomik toparlanmayı olumsuz etkilemeye devam edeceğine ilişkin endişelerle karışık seyretti.

Yurtiçi piyasalar tarafında ise seans öncesinde TCMB tarafından Zorunlu Karşılıkların 200 baz puan artırıldığı haberi geldi. Haber ardından kur tarafında volatilite meydana gelmedi. Yurtiçi piyasalarda sakin bir seyir hakimdi. BİST100 endeksinde yön arayışı sürdü. Endeks yatay başladığı işlem gününü seans sonuna doğru küresel piyasaların da etkisiyle 60 g HO'nun 1.430 destek seviyesinin altında tamamladı. 1.405 destek, 1.445 seviyesi ise kısa vadeli direnç seviyesi olarak ön plana çıkıyor.

Dolar / TL ise ünü yatay tamamladı. Küresel piyasalardan ayrı bakıldığında geçtiğimiz ay açıklanan Orta Vadeli Program sonrasında 'sıkı duruşun' devam edeceği düşüncesi sonrasında 8,25'e kadar geri çekilen Dolar / TL, geçtiğimiz hafta TCMB Başkanı Kavcıoğlu'nun politika faizlerinde 'çekirdek enflasyonun' baz alınacağı vurgusu ve faiz indirimi sinyallerinin güçlenmesi ile 8,50 seviyelerini test etmişti. ABD'de Bej Rapor'da belirtilen coronavirüs vakalarının artması sonrası ekonominin tekrar yavaşlayabileceği algısı ile beraber, dün açıklanan ABD enflasyon verisinin %5,30 olan beklentilere paralel gelmesi sonrasında yüksek enflasyonun devam edebileceği endişeleri ile dolar değer kaybetti. ABD 10 yıllık tahvil faizleri ve Dolar Endeksi'nin de düşmesi sonrasında dolar, piyasalarda baskılandı. Başkan Kavcıoğlu'nun açıklamalarının ardından Zorunlu Karşılıklarda 200 baz puan artırıma gidilmesi sonrasında gözler 23 Eylül'deki TCMB PPK toplantısına çevrilirken, kur tarafında 8,50 - 8,70 - 8,80 seviyeleri direnç, 8,36 - 8,25 seviyeleri destek seviyeleri olarak takibimizde olmaya devam edecek.
   
VİOP 30 Endeks kontratında hafif satıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, Çarşamba günü 1.535 - 1.565 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.544 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 27.439 artarak 577.378 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO'nın geçtiği 1564 seviyesinden aşağı yönde uzaklaşıyor olmamız kısa vadede düşüş eğilimini arttırırken, 1.550'nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.600 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.550 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.551 ve 1.560 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.530 ve 1.521 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 16/09/2021

Fed takvimi altını düşürdü

Asya borsalarında veri akışı ile karışık seyir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)