E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndeksin negatif açılış gerçekleştirmesi bekleniyor---

Endeksin negatif açılış gerçekleştirmesi bekleniyor

Endeksin negatif açılış gerçekleştirmesi bekleniyor
21 Haziran 2021 - 08:06 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde negatif açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

Türkiye’de coronavirüs vaka sayısı 5.091 artarak 5.370.299’a yükseldi. Coronavirüs hasta sayısı ise bir önceki güne göre 409 kişi arttı. Hayatını kaybeden kişi sayısı 63 kişi artarak 49.185’e yükseldi. İyileşen sayısı ise 5.232.638.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19 aşısı için Çinli Sinovac firmasını Türkiye'ye yatırım yapmaya davet etti.

Sağlık Bakanlığı: 5 milyon doz Sinovac aşısı Türkiye'ye ulaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan turizm mesajı: Ülkemiz seyahat kısıtlaması listelerinden çıkıyor, süreç hızlanacak.

Erdoğan: Salı günü itibariyle Rusya yasakları kaldırıyor, Almanya da aynı şekilde. İngiltere'de sıkıntı var ama Boris Johnson ile görüşmemi yaptım, orası da yasakları kaldıracak .

ABD Başkanı Biden: Virüsün delta varyantının ABD'de yeniden kapanmayı gerektireceğini düşünmüyorum .

ECB Başkanı Lagarde, yönetim konseyinin, kurumun para politikasında neredeyse 20 yıldaki en büyük revizyona ilişkin görüşmelerde "iyi ilerleme" kaydettiğini söyledi.

Fed/Kashkari: Fed'in faiz oranı en azından 2023 yılına kadar değişmemeli . Enflasyon tahminlerin üzerinde ancak bunun geçici olduğu düşünülüyor.

Viyana'da yaklaşık 3 aydır süren "Kapsamlı Ortak Eylem Planı" olarak adlandırılan İran nükleer anlaşmasının tam olarak uygulanması ve ABD’nin anlaşmaya dönüşünün ele alındığı görüşmelerde sona yaklaşıldığı bildirildi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Yunanistan'ın kışkırtıcı adımlardan vazgeçmesi lazım .

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov: Türkiye, Karabağ'ın imarında ciddi rol oynuyor .

Coronovirüsün delta varyanıtını kontrol etmekte zorlanan Moskova'da günlük vaka sayısı 10.000 kişiye yaklaştı.

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Panetta, Avrupa Birliği'nde kripto varlıkların gözetim, denetimi konusunda bir çerçevenin yıl sonuna kadar ortaya konacağını umduğunu söyledi.

CNBC’de yer alan habere göre Goldman Sachs, Galaxy Digital Holdings ile birlikte Bitcoin vadelilerinde işlem yapmaya başladı.

Ne Olacak?

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı bugün gerçekleşecek.
Yurtiçinde Merkezi Yönetim Borç Stok’u açıklanacak.
Rusya 22 Haziran'da Türkiye uçuşlarına başlayacak.
AB Zirvesi 24 - 25 Haziran tarihlerinde başlayacak.
Hollanda'da kapalı alanlarda maske zorunluluğu 26 Haziran'dan itibaren kaldırılıyor
Kanal İstanbul’un ilk köprüsünün temelinin 26 Haziran’da atılacağı açıklandı.
B orsa İstanbul’un bu sabah negatif başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde negatif açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen Para Politikası Kurulu toplantısında TCMB, %19 olan politika faizini sabit tutarken “Enflasyon ve enflasyon beklentilerindeki yüksek seviyeler dikkate alınarak, Nisan Enflasyon Raporu tahmin patikasındaki belirgin düşüş sağlanana kadar para politikasındaki mevcut sıkı duruş kararlılıkla sürdürülecektir.” ifadesine yer verdi. Mayıs toplantı metniyle kıyaslandığında çok belirgin bir ifade değişikliğinin olmadığı son toplantı, TL varlıklarda da oynaklık yaratmazken, PPK öncesinde ABD FED Çarşamba günü iki günlük politika toplantısını sonuca bağladı ve mevcut faiz oranlarını ve aylık tahvil alımlarını koruyarak kimseyi şaşırtmadı. Burada dikkat çeken, 18 politikacıdan 11’inin 2023 yılında, beklenenden bir yıl önce 25 bp’lik iki faiz artışı beklenmesiydi. Enflasyon artıp ekonomi salgından hızla toparlanırken piyasa FED’in, büyük tahvil alım programını ne zaman dizginleyeceğini tartışmasını bekliyordu. Ancak bu şahin dönüş şaşırttı. 10 yıllık tahvil getirisi, Çarşamba günü %1,48 puandan %1,59’a kadar yükseldikten sonra %1,52’den işlem gördü. FED’in varlık alımlarının konuşulmasını gündeme alması ve noktasal grafikte 2023 için iki faiz artışının ön görülmesiyle beraber enflasyon başta olmak üzere göstergelerin de yukarı yönlü revize edilmesi doları güçlendirdi. ABD Dolar Endeksi geçen hafta 92,0 seviyesine çıkarak 13 Nisan sonrası en yüksek seviyeyi görürken gelişen ülke paralarında da gerileme oldu. Dolar/TL kuru ise 8,74 seviyesine yaklaşarak 6 Haziran sonrası en yüksek seviyeyi gördü.

BİST100 endeksi tarafında ise endeks hafta başından beri düşüşünü sürdürürken 60 g HO’nun geçtiği 1.435 puanın altında kapanışlarını dürdürüyor olması 200 g HO’nun geçtiği 1.370 seviyesini kuvvetli destek haline getirirken endekste 1.435 seviyesinin üzerine çıkılmadığı sürece yön arayışlarının devam etmesini bekleyebiliriz.

VİOP 30 Endeks kontratında negatif açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Haziran kontratı, Cuma günü 1.510 - 1.545 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.514 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 2.481 artarak 614.058 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.532 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, özellikle 1.540’ın üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.630 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.500 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.530 ve 1.540 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.520 ve 1.500 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Altına tahvil desteği

Petrolde, nükleer anlaşma yükselişi

Asya borsaları haftaya sert düşüşle başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)