E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizEndeksin güçlü desteğin üzerinde kapanması olumlu---

Endeksin güçlü desteğin üzerinde kapanması olumlu

Endeksin güçlü desteğin üzerinde kapanması olumlu
26 Mart 2019 - 09:35 borsagundem.com

Bu alımlarla 98.800 civarında bulunan ilk güçlü desteğin üzerinde kapanış gerçekleşmiş olmasını olumlu değerlendirsek de 100.650 üzerinde günlük kapanışlar görmeliyiz.

"Piyasa Gündemi

Türk Lirası cuma günkü değer kayıplarını yeni haftanın ilk gününde belirli ölçüde geri alırken TCMB’den gelen adımlar ve yurt içindeki söylemler takip edildi. İlerleyen süreçte ABD – Türkiye ilişkilerine dair gelişmeler ve haber akışları fiyatlamalar üzerinde etkili olmaya devam edecektir. Büyümeye ilişkin endişeler dün küresel piyasalar üzerinde dalgalı bir görünüme neden olurken Brexit’e ilişkin belirsizlikler devam ediyor.

BIST-100 Güne Başlangıç

Büyümeye ilişkin endişelerle risk iştahı zayıf seyrederken BIST-100 Endeksi aşağı yönlü bir seyir izledi. Bankacılık endeksinde kayıplar %4’leri bulurken sanayi endeksi %1,39’luk bir yükseliş gösterdi ve BIST-100 dün günü %0,51’lik düşüşle tamamladı. ABD borsaları dün günü yataya yakın karışık kapanışlarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında dünkü kayıpların ardından alımların hâkim olduğu görülse de Çin borsaları negatif ayrışan tarafta yer alıyor. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 5,59 – 5,60 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:45 itibariyle 5,57’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Gün içinde 98.367’ye kadar gerileyen endekste sektörel bazda etkili olan alımlar endeksi artıya geçiremese de dip seviyelerden bin puan kadar yükselmesini sağladı. Bu alımlarla 98.800 civarında bulunan ilk güçlü desteğin üzerinde kapanış gerçekleşmiş olmasını olumlu değerlendirsek de 100.650 üzerinde günlük kapanışlar görmediğimiz sürece yükselişlere temkinli yaklaşmak gerektiğini düşünüyoruz. 100.650 üzerinde ise konsolide kanalına geri dönüş ve daha önce bu kanal içinde takip ettiğimiz 103.000 direnci gündeme gelecektir. 100.650 altında kalındığı sürece ilk destek 98.800 olarak görünmekle birlikte kanalın kırılması ile oluşan hareketin 95.000 civarını gündeme getirdiğini göz önünde bulundurmak gerektiğini düşünüyoruz."

Gedik Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)