E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndeksin görünümü kritik---

Endeksin görünümü kritik

Endeksin görünümü kritik
19 Şubat 2020 - 08:55 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından hazırlanan günlük bültende TCMB faiz kararında indirim beklentisi öne çıkıyor.

Yurtiçi piyasalarda bugün kritik başlığı TCMB kararı önemle bekleniyor. Karara dair 50 baz puan indirim ve faizlerin aynı kalmasını bekleyen bir tahmin dağılımı söz konusu. Kararla birlikte metinde verilecek mesajlar bugün TL varlıkların seyri açısından önemli olacak. Diğer yandan dün akşam saatlerinde, gerek Rusya gerekse ABD Başkanı Trump ile yapılan görüşmelerden iyimser mesajlar takip edildi.

Özellikle kur cephesinde önemli bir etkisi görülmemekle birlikte gelişmeler yakından izlenecek. Endeks kanadında ise dün Libya’daki haber akışlarının etkisi ile satış baskısı artarken endeks günüde
%1.01 aşağıda 109.571 puanla tamamladı. Endeks için bu kapanış kritik oldu. Pozitif hareketin devamı açısından 120.000 üzerindeki kalıcı görünüm önem arz ediyor.

Yurtdışı piyasalarda ise bugün 28-29 Ocak tarihli Fed toplantısının tutanakları var. Sürpriz bir data değil fakat satır aralarından alınacak mesajlar geleceğe ışık tutabilir. Diğer yandan coronavirüsünden dolayı yaşanan endişelere karşın Çin’de üretimin devam edebileceği öngörüsü bu sabah Asya borsalarında pozitif bir hava yaratıyor. Vadeliler kanadında da benzer şekilde hafif alıcılı bir tablo var.

Dün Apple kaynaklı global bir satış olurken bu sabah baskının hissedilmediği gözleniyor. Apple en belirgin ons altında hareket yaratmış ve 1600$ aşmasını destekledi. Bu seviye kritik çünkü virüsle ilgili endişeli sürece tedavi bulunma haberi bile gelse ons altında realizasyon yaşanma ihtimali gündeme gelebilir. Bu yüzden verilerin yanı sıra olası haber akışlarına karşı temkinli olmakta fayda var."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • VS19 Şubat 2020 12:13

    Bu hasta can çekişebilir ama asla ölmez,nabız 10 larda iken alıcan 110 karı görünce satıcan

  • Vedat19 Şubat 2020 09:35

    Borsa allah belanı versin. Tüpraşla batırdın insanları lütfen yeni borsaya girecekler bin kere düşünsün.

  • Zeki19 Şubat 2020 09:26

    Borsa bügün yüksek açılır öğleden sonra faiz kararından sonra çakarlar. 121 bin altında borsa da hisse alıp riske girip kafayı yemeye gerek yok.

  • Okie Dokie19 Şubat 2020 09:23

    Hastanın durumu kritik. Her an kaybedebiliriz.

  • müstehak bey19 Şubat 2020 14:48

    yorumlarınıza katılmamak mümkün değil değil.teşhisleriniz 100'de 100 doğru .