E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizEndeksin 4 Ocak'taki seviyesi güçlü destek---

Endeksin 4 Ocak'taki seviyesi güçlü destek

Endeksin 4 Ocak'taki seviyesi güçlü destek
28 Mart 2019 - 09:22 borsagundem.com

4 Ocak'ta 88 bin seviyesinden başlayan Borsa rallisinde 19 günde 17 yükselişli ralli yaşanmıştı. Artık 88 bin ana destek!

"Türkiye genelinde (cezaevlerindekiler hariç) 194,390 sandıkta kayıtlı 57 milyon vatandaşın yerel yönetimler için yapacağı seçime 3 gün kaldı. YSK'ya göre 28,929,732 kadın seçmen 28,128,904 erkek seçmen var. Yani seçmen sayısında 800 bin kadın daha fazla. Yaklaşık 29 milyon kadın seçmenin TUIK verilerine göre 9 milyonu çalışıyorken 20 milyonu (4 milyonu 65 yaş üstü) istihdam dışı ancak 28.1 milyon erkek seçmenin 20 milyonu çalışıyorken 8 milyonu (3.2 milyonu 65 yaş üstü) istihdam dışı. Verilerde istihdamda olmayan kadınların toplam oylardaki % 35lik payı net olarak gözüküyor. Ve bu kesimin tereddütleri, son anketlerde halen kararsızların yüksekliği ile dikkat çekiyor.

Müthiş bir tempo ile ilden ile mitinglerini sürdüren Ak Parti Lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün de Düzce, Bolu ve Uşak mitinglerini yaparken "Kızgınlık, küskünlük, ders verme hissiyatı başka şeydir, sandıkta milli iradeye sahip çıkmak başka şeydir. Şu veya bu sebeple sandığa gitmemek, bize değil ülkeye ve millete ceza vermektir." diye konuşarak halkı sandığa gitmeye davet etti. Ak Parti ile Cumhur İttifakını oluşturan MHP'nin lideri Bahçeli ise dün Adana mitingini yaparken bugün Osmaniye ve Mersin'de son mitinglerini yapacak. Sadece iki parti değil seçime giren her parti, kararsızları etkilemek için son hamlelerini yapmakta. Bakalım Pazar akşamı nasıl bir tablo ile karşılaşacağız. Centilmence bir mücadele ile güçlü Türkiye'ye yakışır bir seçim olmasını diliyoruz.

Seçim öncesi haftanın ilk iki gününde % 10 değer kazan TL'de dün biraz kâr satışı görüldü. Zira Arjantin ve Brezilya paraları % 3 e varan değer kayıpları yaşadı. Yurtdışında lira kıtlığı devam ettiğinden swap oranları %500leri aştı. Ancak sistemin zorlanması nedeniyle içeride borsa ve faizde hasar daha da büyüdü. BIST 100 % 5.7düşerek 91,855'den kapanırken yılbaşından beri getirisini sıfırladı. Düşüşte karşılığında bir miktar VIOP kontrat alsalar da yabancı kurumların net 1.3 milyar TL ile rekor kıran satışları etkili oldu. (Yerli ICMler hariç) Şu da bir gerçek ki yurtdışında TL faizlerindeki yükseliş ile yabancılar zarar görürken, borsadaki düşüşten de yabancılar daha fazla zarar görüyorlar. Zira borsanın üçte ikisi yabancılara ait.

Arjantin artık yeni krizine girdi. Bulaşıcılık etkisiyle diğer latin ülkelerini de etkiliyor. Bu yüzden global piyasalarda sorunlu günlerin içindeyiz diyebiliriz. Bu da bizim lehimize olmayan bir durum.

STRATEJI

4 Ocak'ta 88 bin seviyesinden başlayan Borsa rallisinde 19 günde 17 yükselişli ralli yaşanmıştı. Artık 88 bin ana destek!

Modelimiz (09:15 itibariyle) VIOP X30YVADE 400 puan civarında düşüş ile, BIST 100 ise % -0.2 civarında eksi ile güne başlamasını öngörüyor."

Alnus Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)