E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndeks, yurtdışında sertleşen satışların etkisinde kaldı---

Endeks, yurtdışında sertleşen satışların etkisinde kaldı

Endeks, yurtdışında sertleşen satışların etkisinde kaldı
10 Temmuz 2020 - 09:10 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Vaka sayılarında devam eden artışa bağlı olarak küresel ekonomilerde son dönemde gözlenen toparlanmanın yavaşlayabileceğine dair korkular, risk iştahını ve piyasaları baskılıyor. İkinci dalga endişeleri artış kaydederken, tedbirlerin yeniden gündeme gelmesi piyasalar açısından en olumsuz senaryo olacaktır. Ekonomik verilerdeki seyir ve salgın kaynaklı gelişmeler piyasaların ana gündemini oluşturmaya devam edecektir.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler
• 10:00 Türkiye – İşsizlik Oranı Önem: Orta
• 15:30 ABD – ÜFE / Çekirdek ÜFE Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Salgın kaynaklı endişeler ve ekonomik toparlanmanın hız keseceğine ilişkin korkular bu hafta içerisinde küresel hisse piyasalarında satış baskısını artıran temel gelişmeler olarak karşımıza çıkıyor. Kapanışına doğru derinleşen satışlar neticesinde BIST-100 Endeksi dün günü %2,46’lık bir düşüşle 115.794 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,86 – 6,87 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 6,86’lı seviyelerden işlem görmekte. BIST100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Önceki haftalarda yurtdışındaki negatif hareketlere karşı daha güçlü duran BIST 100, dün ABD endekslerinde sertleşen satışların etkisinde kaldı. Dünkü düşüş nisan ayının başından beri görülen en sert düşüş oldu. Yaşanan bu düşüşle birlikte uzun süredir bahsettiğimiz mayıs ayından beri devam eden kısa vadeli yükselen trendin altında kapanış gerçekleşmiş oldu. Kapanış ise dün itibariyle 114.900 civarında bulunan mart ayından beri devam eden ana trendimizin hemen üzerinde 115.794’ten gerçekleşti. Bugün bu trend 115.350’de bulunuyor. İlk trendin altına sarkılmış olması negatif bir tablo oluştururken ana trend de kırılacak olur ise satışların çok daha sertleşebileceği göz önünde bulundurulmalı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • El sallayın 10 Temmuz 2020 12:15

    Üç gün önce daha fragman film başlamadı dedik :) slow slow hoş geldin partisi var yeni KY lere kolay paraya hoş geldiniz :())))