E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndeks yurtdışına dirençli kalsa da pozitif seyirlere eşlik edemiyor---

Endeks yurtdışına dirençli kalsa da pozitif seyirlere eşlik edemiyor

Endeks yurtdışına dirençli kalsa da pozitif seyirlere eşlik edemiyor
06 Ekim 2021 - 09:15 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor.

Enerji maliyetlerindeki artış eğilimi ve girdi maliyetlerindeki yükselişe bağlı olarak enflasyonist endişeler gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Bununla birlikte dün ABD’de beklentilerin üzerinde gelen hizmet PMI verisi sonrasında risk iştahının bir miktar toparlanma kaydettiği görüldü. Evergrande’nin ardından diğer gayrimenkul şirketlerinde de likidite sorunları dikkat çekerken, bu cephedeki gelişmeler piyasaların takibinde yer alıyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler
• 12:00 Euro Bölgesi – Perakende Satışlar Önem: Yüksek
• 15:15 ABD – ADP İstihdam Değişimi Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

ABD açıklanan hizmet PMI verisi sonrasında küresel hisse piyasalarında alımlar etkili olurken, gündemdeki mevcut risk ve endişeler bu sabah piyasalar üzerinde etkisini yeniden hissettiriyor. Gün içerisinde dalgalı bir seyrin izlendiği BIST-100 Endeksi günü %0,20 oranında kayıpla 1.391,65 puandan tamamladı. ABD borsaları dün günü %1’i bulan yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif satıcılı bir seyir izliyor. Çin borsaları tatil nedeniyle işlem görmezken, Asya piyasalarında genel olarak kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,87 – 8,89 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 8,88’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100 yurtdışındaki negatifliklere karşı dirençli kalsa da dün olduğu gibi pozitif seyirlere de eşlik edemiyor. Bir süredir dar bir alana sıkışan endekste olası bir kırılma sert hareketlere neden olabilir. Bu kırılma için aşağıda 1.376’yı yukarıda ise 1.425 seviyesini takip ediyoruz. Bu iki seviyeden birinin kırılmasıyla birlikte başlayacak hareketin sert olacağı kanaatindeyiz. 1.376 altında ilk olarak 27 Temmuz’da yükselişin başladığı 1.340 ve buranın altında mart ayında TCMB Başkan değişiminin ardından anlık olarak görülen 1.250 civarı gündeme gelebilir. 1.425 üzerinde ise 1.485 civarı ilk olarak test edilebilecek seviyeler. Teknik görünüm ilk senaryoyu daha ağırlıklı kılsa da ikinci senaryonun da tamamen göz ardı edilmemesi gerekiyor.

Peker GYO ve Sumaş sorusu

 

Yabancıların radarında hangi hisseler var?

 

Günün önemli şirket haberleri 06/10/2021

 

Endeks birkaç hisse ile dayanıyor, ama...

 

Piyasaları destekleyen veriler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)