E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndeks, yukarı gitmekte zorlanıyor---

Endeks, yukarı gitmekte zorlanıyor

Endeks, yukarı gitmekte zorlanıyor
04 Aralık 2020 - 09:24 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor.

Yurt içinde kasım ayı enflasyon rakamı piyasa beklentilerinin oldukça üzerinde aylık bazda %2,3 oranında artış kaydetti ve yıllık TÜFE %14,03’e yükseldi. Aşı cephesindeki gelişmeler ve salgın kaynaklı endişeler gündemdeki yerini korurken, ABD’de teşvik paketine dair süreç de yakından izleniyor. Bugün yurt içinde piyasa kapanışının ardından Moody’s’in Türkiye not değerlendirmesini açıklaması bekleniyor. ABD’de ise tarım dışı istihdam verisi önemli olacak.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler
• 16:30 ABD – Tarım Dışı İstihdam Önem: Yüksek
• 16:30 ABD – İşsizlik Oranı Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Avrupa’da hizmet PMI rakamlarında salgın kaynaklı gelişmelere bağlı olarak zayıf seyir devam ederken, ABD’de hizmet sektörü gücünü genel olarak koruyor. Küresel hisse piyasalarında son günlerde dalgalı bir seyir gözleniyor. Enflasyon rakamlarının izlendiği günde BIST-100 Endeksi dalgalı bir fiyatlama kaydederek günü %0,40’lık yükselişle 1.330,85 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif alıcılı bir seyir izleniyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,76 – 7,77 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah
08:40 itibariyle 7,80’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Haftanın ilk iki günü yurtdışından ayrışarak, sert hareketlerin görüldüğü BIST 100 Endeksi’nde son iki gündür küresel piyasalardaki kararsız tablo etkili oluyor. Dün de bahsettiğimiz gibi endeksteki negatif uyumsuzluklar devam ediyor ve yukarı gitmekte zorlanılan bir yapı dikkat çekiyor. Aşağıda son iki günde destek bulunan 1.315 – 1.320 aralığı kritik olacaktır. Buranın altına sarkılması satışların devamına neden olabilir ve bir süredir bahsettiğimiz 1.290 desteğinin test edilmesini sağlayabilir. 1.290 altında ise teknik görünümün daha da bozulacağı kanaatindeyiz. Yukarıda ise gün içinde 1.235-1.240 aralığı ara dirençken tarihi zirvenin bulunduğu 1.350 haftanın son gününde en kritik seviye olacak.

Risk almak istemeyen yatırımcıya öneri

Hangi hisselerde yabancı payı değişti

Piyasada hafif alıcılı açılış bekleniyor

Günün önemli şirket haberleri 04/12/2020

Piyasalar ABD'nin istihdam verilerini izleyecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)