E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndeks yön arayışını sürdürüyor ---

Endeks yön arayışını sürdürüyor

Endeks yön arayışını sürdürüyor
06 Ağustos 2020 - 09:15 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

Ne Oldu?

• Türkiye’de toplam coronavirüs vaka sayısı 1.178 kişi artarak 236.112’ye, hayatını kaybeden kişi sayısı 19 kişi artarak 5.784’e yükseldi. İyileşen hasta sayısı ise 219.506.
• Beyrut Valisi, patlamanın yol açtığı zararın 10 ila 15 milyar doları aşabileceğini belirtti.
• Dünya Bankası, Beyrut'taki patlamadan ortaya çıkan zararın tespiti ve kentin yeniden imarı için yardıma hazır olduğunu açıkladı.
• ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, İran’a yönelik silah ambargosunun süresinin uzatılmasını sağlayacaklarından emin olduklarını belirti.
• ABD Başkan Donald Trump, coronavirüs pandemisinden maddi olarak zarar gören şirketlere 25 milyar dolarlık maaş bordrosu desteği sağlamayı talep eden bir grup Cumhuriyetçi Parti üyesi senatörün söz konusu faaliyetiyle ilgili sorusuna, ABD havayollarına finansal olarak yardım etmekten yana olacağı yanıtını verdi.
• Facebook, "Covid-19 hakkında yanlış iddialar" içerdiği gerekçesiyle Trump'ın paylaşımını sildi .
• Arjantin, kredi verenlerle vardığı anlaşmada 65 milyar dolar değerindeki borcunu yeniden yapılandıracak.

Ne Olacak?

• İçeride önemli bir veri akışı bulunmazken, İngiltere’de Faiz Kararı, ABD’de İşsizlik Başvuruları açıklanacak.
• Facebook, ABD’de yasaklanması ya da bir Amerikan şirketine satılması gündemde olan kısa video paylaşım platformu TikTok’a rakip uygulama çıkarıyor.
Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Coronavirüs yardım paketine dair ABD Kongresi'nden çıkacak paket beklenirken dolar, yükselen euro ve düşen tahvil getirileri nedeniyle baskı altında kaldı. ABD'de yaşanan ekonomik iyileşmenin Avrupa'nın gerisinde kaldığına dair güçlenen görüş Euro’yu iki yılın en yüksek seviyesine yaklaştırdı. Euro iki kere 1,17 doları test ettikten sonra 1,1860 dolarda seyrediyor.

Petrol fiyatları, son 5 ayın en yüksek seviyesini gördükten sonra dünya genelinde ve ABD'de artan coronavirüs vakalarının petrol talebinde yaşanacak toparlanmaya dair güvenle yükselişini sürdürüyor. Brent ham petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı 46 dolara yükselmiş durumda.

Yurtiçinde ise TL likiditenin son bir yılda atılan adımlarla neredeyse yok olma noktasına geldiği Londra swap piyasasında gecelik TL faizi önceki gün %1.050'ye yükseldikten sonra dün tekrar geriledi. Swap faizi en son tam gün işlem olan 29 Temmuz'da %6,8, 30 Temmuz'da ise %30 seviyesindeydi. Likidite sıkışıklığı nedeniyle piyasada bulamadığı likiditeyi Türk varlıklarını elden çıkararak aşmak isteyen yabancıların satışıyla BİST100 endeksi hafta başında sert düşmüştü. Satış baskısı CDS ve tahvil bono piyasasında da gerçekleşmişti. Dolar/TL bu endişelerle 7 civarında baskı altında kalmayı sürdürüyor. BİST100 Endeksi önceki gün sert kayıpların ardından dünde yön arayışını sürdürürken endeks 1.070-1.150 aralığında sıkışmış görünüyor.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Haziran kontratı, Çariamba günü 1.220 - 1.434 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.238 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 29.389 adet azalarak 461.853 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.267 seviyesinin altında hareket etmemiz kısa vadede düşüş eğilimini canlı tutuyor, özellikle 1.221’in altına gerilememiz durumunda ilk aşamada 1.200 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Yukarı yönde ise kısa vadeli yükselişin devam edebilmesi için 1.260 direnç seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.247 ve 1.255 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.230 ve 1.221 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)