E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndeks TL bazında tarihi zirveyi yeniledi---

Endeks TL bazında tarihi zirveyi yeniledi

Endeks TL bazında tarihi zirveyi yeniledi
18 Mart 2021 - 09:20 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinin güne alımlarla başlaması bekleniyor.

Güne alımlarla başlayan BIST-100 endeksi gün içinde 1,590 seviyesine kadar yükselse de kapanış 1,562 seviyesinden gerçekleşti.
Endeks böylelikle TL bazında tarihi zirveyi yenilemiş oldu. İşlem hacmi 24.9 milyar TL seviyesinde gerçekleşirken, endekse dahil olan 20 hisse değer kazandı, 80 hisse ise değer kaybetti. Güne başlarken Dolar/TL 7.49 seviyesinden işlem görürken, yurtdışı vadeli piyasalarda pozitif seyir izleniyor.
Küresel piyasalarda coşku sürüyor. Hisse endeksleri rekor tazelerken, tahvil faizlerinde yatay seyir, dolar endeksinde ise gerileme izliyoruz. Haftanın en kritik gündem maddesi olan FED toplantısı sorunsuz geçti. FED beklentilere paralel olarak büyüme, enflasyon ve işsizlik oranı tahminlerini revize ederken nokta tahminlerinde birkaç üyenin daha erken zamanda,2022’de faiz artırımı beklediğini gördük, yine de enflasyon beklentileri piyasaları ikna etti. Öte yandan Powell’ın beklentilerimizin aksine çok daha etkisiz kaldığını düşünüyoruz. Özetle FED’den kısa vadede piyasa riskini etkileyebilecek bir karar çıkmadı. Bugün için ise TCMB faiz kararını takip edeceğiz. Piyasa beklentisi TCMB’nin politika faizini 100 baz puan artıracağı yönünde.
BIST-100 endeksinin güne alımlarla başlamasını bekliyoruz. Endekste 1,570 direnci korunuyor, bu seviye üzeri kapanışlarda 1,600-1,650 bandı hedeflenecektir. 1,550-1,525 ise destek seviyeleri olarak izlenmelidir. Yatırımcılara 1,550 zarar-kes seviyesi olmak üzere pozisyonlarını korumalarını öneriyoruz. Havacılık, demir-çelik ve telekomünikasyon sektörlerini tercih ediyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)