E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndeks pozitif ayrışırken, gündemdekiler önemini koruyor---

Endeks pozitif ayrışırken, gündemdekiler önemini koruyor

Endeks pozitif ayrışırken, gündemdekiler önemini koruyor
18 Eylül 2020 - 09:19 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi'nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor.

Powell'ın ekonomik toparlanmaya ilişkin belirsizliğe vurgu yapmasının etkisiyle risk iştahının güç kaybettiği görülüyor.

TikTok'un ABD operasyonlarının Oracle'a devrine yönelik müzakereler devam ederken, bu konuda ABD Başkanı Trump'ın kararının ne olacağı piyasaların yakın takibinde yer alıyor. Ekonomik veri akışları, aşı çalışmaları ve salgın kaynaklı gelişmeler risk iştahı üzerinde belirleyici olmaya devam edecektir.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

o 14:30 Türkiye - TCMB Beklenti Anketi Önem: Orta
o 17:00 ABD - Michigan Tüketici Güveni Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Fed Başkanı Powell'ın salgın ve toparlanma konusundaki belirsizliklere ilişkin yaptığı vurgu sonrasında risk iştahında zayıflama görülürken, dün küresel hisse piyasalarında satıcılı bir fiyatlama etkili oldu. Yurt dışı piyasalardaki zayıf görünüme rağmen BIST-100 Endeksi pozitif ayrışarak günü %0,32'lik yükselişle 1.110,66 puandan tamamladı. ABD borsaları günü düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelileri bu sabah karışık bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,55 -
7,56 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 7,55'li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Yurtdışındaki negatif tablo ile güne satıcılı başlayan BIST 100 akşam saatlerinde gelen alımlarla yurtdışından pozitif ayrışarak günü artıda tamamladı. Endekste zaman zaman gün içi ya da gün ardı hareketlerde volatilite yaşansa da orta vade için bir süredir bahsettiğimiz konsolide kanalı içinde kalınmaya devam ediyor. Bu kanal içinde izlediğimiz ilk direnç üzerinde kapanış yapmakta zorlanılan
1.113 iken devamında 1.122 ve konsolide kanalının üst bandı olan 1.241 önemli dirençler olmaya devam ediyor. Yükselişlerde bu dirençler pozisyonların yenilenmesi için takip edilebilir. Aşağıda ise dünün en düşük seviyesi olan 1.100 ilk referans noktası olarak izlenebilir. Bu seviyenin altında olacak bir kapanış satışların sertleşmesine neden olabilir.

Küresel piyasalar veri odaklı bir seyir izliyor

Haftayı zayıf veri akışı ile tamamlıyoruz

TCMB faiz artırır mı?

Dövizdeki hareket satışları derinleştirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)