E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizEndeks o seviyenin üstünde kaldıkça geri çekilmeler alım fırsatı---

Endeks o seviyenin üstünde kaldıkça geri çekilmeler alım fırsatı

Endeks o seviyenin üstünde kaldıkça geri çekilmeler alım fırsatı
11 Eylül 2019 - 09:22 borsagundem.com

Endeks 100.750 puan seviyesinin üzerinde kalındığı sürece, geri çekilmeler alım fırsatı yaratır

"Geçen hafta ABD - Çin arasında ticaret görüşmelerinin ekim ayında tekrar başlayacağı haberi küresel risk iştahında toparlanmayı beraberinde getirmişti. Yeni haftada ise önemli merkez bankası toplantıları öncesinde piyasalarda dalgalı bir seyir izlenirken merkez bankalarına yönelik bekleyiş sürüyor. Önümüzdeki hafta gerçekleşecek Fed toplantısı öncesinde ABD'de enflasyon rakamları önemini korurken bugün açıklanacak ÜFE rakamı piyasaların takibinde yer alacak.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

15:30 ABD - ÜFE Önem: Yüksek 17:00 ABD - Toptan Stoklar Önem: Yüksek

BIST-100 Güne başlangıç

Piyasaların gündemini merkez bankalarının toplantıları ve faiz kararları oluştururken toplantılar öncesinde küresel hisse piyasalarında dalgalı bir seyir etkili oluyor. BIST-100 Endeksi'nde eylül ayı başından beri etkili olan pozitif fiyatlamanın dün de devam ettiği görüldü. BIST-100 dün günü %0,60'lık bir yükselişle 101.213 puandan tamamladı. ABD borsaları dün günü karışık kapanışlarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 5,77 - 5,78 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:45 itibariyle 5,77'li seviyelerden işlem görmekte. BIST-100 Endeksi'nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Dün de yükselişini devam ettiren BIST 100 endeksin 500 günlük ortalamasının bulunduğu 101.180'in hemen üzerinde kapandı. Teknik göstergelerin pozitif seyrini devam ettirdiği endekste bu seviyenin üzerinde 103.500 ilk direnç iken, sonrasında bu yıl içinde görülen zirvelerin bulunduğu 104-106 bin aralığı hedef konumda olacaktır. Bugün kısa vadede izleyeceğimiz ilk destek ise 100.750 olacak. Bu seviye üzerinde kalındığı sürece geri çekilmeler alım fırsatı oluşturmaya devam edecektir. Yarınki merkez bankası kararı öncesinde volatilitede bir miktar artış söz konusu olabilir."

Gedik Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)