E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizEndeks o seviyenin altında zayıflama kaydeder---

Endeks o seviyenin altında zayıflama kaydeder

Endeks o seviyenin altında zayıflama kaydeder
30 Ekim 2019 - 09:20 borsagundem.com

"200 günlük ortalama olan 97.800 seviyesi altında endeksteki teknik görünümün zayıflamaya kaydedeceğini değerlendiriyoruz"

"Siyasi ve jeopolitik risklerdeki iyileşme TL varlıklarda toparlanmayı beraberinde getirirken, ABD Temsilciler Meclisi'nde dün yapılan oylamada Türkiye'ye yaptırım tasarısı kabul edildi. ABD - Türkiye ilişkileri piyasaların gündemindeki yerini sürdürecek. Küresel piyasaların takibinde ise ABD'deki büyüme rakamı ve Fed toplantısı yer alıyor. Fed'in faiz indirimine gitmesi beklenirken ilerleyen süreç için gerçekleştireceği yönlendirme büyük önem taşıyor.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

15:30 ABD - GSYH 2019/3Ç Önem: Yüksek

21:00 ABD - Fed Faiz Kararı Önem: Yüksek

BIST-100 Güne başlangıç

Küresel piyasalar Fed'in faiz kararına odaklanırken, piyasalarda dalgalı bir seyir gözleniyor. Ayrıca ABD'de açıklanacak ekonomik veriler bugün için ön plan çıkarken, İngiltere'nin aralık ayında erken seçime gideceği haberleri takip ediliyor. Pazartesi günü yarım gün işlem gören piyasalar dün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle işlem görmedi. ABD borsaları günü hafif satıcılı bir kapanışla tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri yataya yakın bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 5,73 - 5,74 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:50 itibariyle 5,76'lı seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Likiditenin düşük seyrettiği pazartesi gününü BIST-100 Endeksi %0,38'lik düşüşle 99.838 puandan tamamlarken, bugün ABD'deki veri akışları ön planda olacak. Son günlerde risklerdeki iyileşmeye bağlı olarak TL varlıklarda toparlanma gözlense de ABD - Türkiye ilişkileri önemini korumaya devam ediyor. Endekste kısa vadede 99.500 seviyesi destek konumunda olup bu seviye altında 100 ve 200 günlük basit hareketli ortalamalara denk gelen 98.500 ve 97.800 seviyeleri destek konumunda bulunmaktadır. 200 günlük ortalama altında endeksteki teknik görünümün zayıflamaya kaydedeceğini değerlendiriyoruz. Yukarı yönlü hareketlerde ise kısa vadede 100 bin üzerinde kapanışlara ihtiyaç duyulurken, 101.000 ile 102.800 seviyeleri direnç noktaları olarak izlenebilir."

Gedik Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)